Go Back
+ servings
סברינה מיני בקלי קלות

סברינה מיני בקלי קלות

מתכון קל לסברינה מיני שתשגע את האורחים. מרעננת ומפנקת במיוחד.
ציון 4.24 על ידי 25 דירוגים
כמות 15 סברינות
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

תבנית: של 12 שקעים

המצרכים

  • 5 ביצים (מופרדות - L)
  • 5 כפות סוכר
  • 1 שקית וניל (10 גרם)
  • 5 כפות קמח תופח
  • 5 כפות סולת
  • 3 כפיות שמן

לקרם:

  • 1 מיכל שמנת צמחית ( 500 מ"ל)
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 3 כפות אבקת סוכר

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית תמצית רום

אופן ההכנה

  • את הביצים מפרידים, להקציף את החלבון עם הסוכר וסוכר וניל לקצף יציב.
  • את החלמונים והשמן לשקשק במזלג ,מוסיפים לחלבונים ומקציפים עד לאיחוד.
  • את הקמח והסולת מערבבים ביחד ומכבים את המיקסר, להוסיף לקרם בצורת עטיפה עד לאיחוד.
  • אפשר להכין בתבנית של 12 שקעים ,שעליהם מניחים ניירות קטנות לאפייה מרוססות בשמן.
  • על כל גומה נמזוג לא עד הסוף, משאירים טיפה מרווח לתפיחה.
  • נאפה בחום 170 מעלות ,עד שקיסם עץ יוצא יבש.
  • יש לצנן אותם היטב ולחלץ מהנייר ,את החלק העליון של הסברינה דהיינו הכיפה נחתוך בעזרת סכין.

סירופ:

  • על הגז נרתיח את המים והסוכר עד להמסה ,ורק אז נוסיף את התמצית רום והווניל ונכבה.
  • ניתן להכניס את הסברינות לסיר הסירופ או פשוט מרטיבים עם כף, תלוי עד כמה אתם אוהבים שהן ספוגות.

קרם:

  • מקציפים שמנת צמחית ( אפשר מתוקה חלבית למי שרוצה) ומוסיפים את הפודינג וניל ואבקת סוכר עד לקצף חזק ויציב.
  • להכניס לשקית זילוף ולזלף על כל סברינה.
  • את הדובדבנים, לפני הנחתם על הקרם, נמזוג כף מהסירופ שהכנו ומערבבים, וכך נוצר נוזל ורוד.

הערות וטיפים

  • במקום אישיות ניתן להכין כעוגה.
  • לשמור במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.