Go Back
עוף עם ארטישוק וגרגרי חומוס

תבשיל עוף עם ארטישוק וגרגרי חומוס

עוף עם ארטישוק וגרגרי חומוס. ארוחה מלאה, טעימה ומזינה בסיר אחד!
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: אורה ארגוב

המצרכים

  • 2 כוסות גרגירי חומוס (מבושלים)
  • 4 חלקי עוף (שטופים)
  • 10 ראשי ארטישוק קפואים (אם בעונה אז אפשר טריים)
  • 1 כוס סלרי (עלים וגבעולים )
  • 4 כפות שמן
  • 1 כפית כרכום
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מרק בצל
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  • נשרה את החומוס ללילה שלם אחרי ברירה, נשטוף ונבשל כשעה וחצי עד רכות.
  • נשים בסיר את השמן, נחמם ונוסיף את חלקי העוף מעל את הגרגירים המבושלים ואת הסלרי - לא לערבב.
  • נחלוט את ראשי הארטישוק במים חמים כחמש דקות לשטוף ולחתוך לרבעים ,נוסיף לסיר ונתבל.
  • נערבב בקערה את המלח ,פלפל, כרכום ואת המרק בצל עם שתי כוסות מים רותחים.
  • ליצוק לסיר עד בלהבה גבוהה עד שזה מתחיל לרתוח ואז להנמיך להבה ונמשיך לבשל כארבעים דקות עד גמר הנוזלים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.