Go Back
מתכון לעוגת שוקולד קלאסית ללא קקאו

מתכון לעוגת שוקולד קלאסית

מתכון קל לעוגת שוקולד קלאסית, ללא קקאו, טעימה ומפנקת לכל המשפחה!
ציון 4.32 על ידי 45 דירוגים
באדיבות: מרסל אזולאי

ציוד

תבנית בגודל 26/24 ס״מ

המצרכים

לבלילת העוגה:

  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח תופח
  • ½ כוס שמן
  • 2 חבילות שוקולד מריר
  • 1 חבילה שמנת מתוקה (250 מ"ל)

לקרם שוקולד - מילוי:

  • ½ חבילה שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)

אופן ההכנה

הכנת הבלילה:

  • מפרידים את הביצים. בקערת מיקסר, מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • מוסיפים לחלמונים את השמן, מערבבים מעט.
  • ממיסים את השוקולד המריר עם קופסה שלמה של שמנת מתוקה.
  • לצנן ואז מוסיפים לקערת החלמונים. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את תערובת החלבונים בצורת עטיפה ומקפלים היטב.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש על 160 מעלות במשך כ 40-30 דקות.

הכנת קרם השוקולד:

  • ממיסים שוקולד מריר עם חצי קופסה של שמנת מתוקה.
  • מוציאים את העוגה מהתנור שופכים את הקרם מעל, ומפזרים חלבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.