Go Back
בקלאווה ביתית מתוקה וממכרת

מתכון בקלאווה מבצק פילו אמיתית

בקלאווה ביתית מתוקה, ממכרת והכי מפנקת שיש! מתכון קל בטירוף!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: מדלן אביב

ציוד

כוס מידה: כוס חד פעמית חמה
תבנית חד פעמית בינונית

המצרכים

  • 1 חבילת עלי פילו (500 גרם)
  • חמאה מומסת (150-200 גרם )
  • 450 גרם שקדים/אגוזים ( טחונים/קצוצים )
  • 1 כף קינמון
  • 4 כפות סוכר חום בהיר (אפשר גם לבן)
  • גרידת לימון (מעט )

לסירופ סוכר:

  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס מים
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה

  • נערבב אגוזים עם קינמון, גרידת לימון וסוכר חום.
  • נניח עלה פילו על משטח נקי ונמרח בעזרת מברשת חמאה מומסת.
  • נניח עליו עלה נוסף וגם אותו נבריש בחמאה.
  • נסדר 3-4 כפות אגוזים בקצה אחד של הדפים ונגלגל לרולדה.
  • את הרולדה נניח בתבנית. אם הרולדה ארוכה מדי אפשר לחתוך את הקצוות ולשמור בצד.
  • אפשר גם לדחוס וליצור כיווץ בחלק העליון של הרולדה כדי שכולה תיכנס לתבנית.
  • עושים רולדות נוספות באותו אופן עד שהתבנית מלאה.
  • נמרח את כל הרולדות בחמאה מומסת מלמעלה.
  • נחתוך עם סכין חדה את הרולדות לחתיכות בקלאווה בגודל הרצוי, כי אחרי האפייה יהיה קשה לחתוך בצורה יפה.
  • נאפה בחום של 180 מעלות כ-25 דקות, עד שהרולדות שחומות ויפות.
  • נכין סירופ סוכר: נשים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן ונרתיח עד שהסוכר נמס לגמרי.
  • יוצקים את הסירופ על הבקלאווה איך שהיא יוצאת מהתנור
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.