Go Back
עוגת שיש פרווה רכה בטירוף

עוגת שיש פרווה רכה

עוגה מעלפת, אוורירית, איך שמנסים עוגה זו בפעם הראשונה, מיד שומרים את המתכון ומכינים כל שבת!
ציון 4.43 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: גילה בן ישי

ציוד

תבנית: תבנית 24 קפיצית או תבנית חד פעמית בינונית מצופה בנייר אפיה
כוס: כוס חד פעמי חמה

המצרכים

  • 4 ביצים
  • ½1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ½ כוס מים
  • ½2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 חבילה גרם שוקולד (100 גרם)

אופן ההכנה

  • לפני שמתחילים נחמם תנור ל-160 מעלות.
  • נשים במיקסר את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל ונקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצף תפוח.
  • אחרי זאת נוריד את המהירות ונוסיף כוס שמן, כוס מיץ תפוזים, חצי כוס מים, ו-2 וחצי כוסות קמח עם אבקת אפייה.
  • נשפוך את הבלילה לתבנית שלנו ומשאירים ממנה מעט.
  • כעת נמיס את השוקולד מריר בפולסים קצרים במיקרו ונערבב אותו עם כף שמן.
  • לאחר מכן נערבב אותו עם הבלילה שנותר ונשפוך לתבנית העוגה.
  • נערבב לקבלת המראה כמו בתמונה ואז שמים לאפייה בתנור למשך 40 דקות, עד שהקיסם יוצא יבש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.