Go Back
גביניות שמרים משגעות

גביניות שמרים משגעות

גביניות שמרים מטריפות חושים, מפנקות וטעימות שיגרמו לכם להפסיק לקנות!
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
2 תבניות תנור
נייר אפיה

המצרכים

  • ½ קילו בצק שמרים (מופשר לילה במקרר)

מילוי גבינה:

  • 2 גבינות טוב טעם/גבינת כנען אחת (סה"כ 500 גרם - מפורר במזלג)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 חלמונים
  • גרידת לימון (של ½ לימון)
  • 2 כפות קורנפלור
  • חמאה מומסת (20 גרם)

אופן ההכנה

  • נוציא את הבצק מהמקרר - נחתוך אותו לשני חצאים (נעבוד עם החצי הראשון, ואת השני נשאיר בינתיים בקירור).
  • נשים אותו על נייר אפיה - ונחתוך לרבועים של עשרה ס"מ.
  • במרכז כל ריבוע נשים כף גדושה מהמלית ונסגור למעטפה, - על ידי כך שמביאים את פינות הריבוע למרכז מעל המלית, ומותחים פינה על פינה, עד שנוצר לנו צורת מעטפה.
  • המילוי קצת גלוי, וזה בסדר (הוא לא נוזלי אז אין מה לדאוג).
  • מעבירים לתבנית.
  • כך עושים גם עם החצי השני שנשאר במקרר.
  • נכסה במגבת ומשאירים להתפחה של 60 דקות.
  • מחממים תנור ל190 מעלות.
  • אחרי 60 דקות של התפחה - מורחים עם ביצה מעורבבת עם כף מים.
  • מכניסים לתנור לאפייה עד להזהבה למעלה, וגם בתחתית.
  • זה בערך עשרים דקות, חשוב מאוד להשגיח שלא יישרף.
  • לצנן, ולפדר באבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.