Go Back
עוף בטמפורה ברוטב צ'ילי

עוף בטמפורה ברוטב צ'ילי

עוף בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק! קל להכנה וטעים יותר מהעוף בטמפורה במסעדות!
ציון 4.39 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: רעות הרשקוביץ

המצרכים

  • 2 פרפרי חזה עוף (פרוסים לקוביות)

להכנת הטמפורה:

  • 1 כוס קמח
  • ½ כוס קורנפלור
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • 1 ביצה
  • 1 כוס מים קרים

להכנת רוטב הצ'ילי:

  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף סילאן
  • ½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף מים חמים
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • שומשום

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה נערבב את הקמח עם קורנפלור, סודה לשתייה, מלח ופלפל, ביצה ומים קרים עד לבלילה חלקה וללא גושים.
  • מכניסים את קוביות חזה העוף לקערת הבלילה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה.
  • לאחר חצי שעה, נחמם שמן עמוק במחבת ונטגן את קוביות חזה העוף בטמפורה עד להזהבה - להוציא לנייר סופג.
  • בסיר קטן נחמם מעט שמן ונוסיף פפריקה, סילאן, רוטב צ'ילי, מלח, פלפל וכף מים חמים (רק כף אחת! זה הסוד!) נערבב היטב.
  • נבשל 5 דקות על אש נמוכה.
  • נכניס את קוביות חזה העוף בטמפורה לרוטב, נערבב בעדינות לאיחוד העוף והרוטב ונבשל עוד 5 דקות על אש נמוכה.
  • אפשר לפזר שומשום אם אוהבים.
  • להגיש חם על מצע אורז או פירה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.