Go Back
+ servings
חצ'פורי מתכון אמיתי

חצ'פורי מתכון אמיתי מפנק במיוחד

חצ'פורי, בורקס אורגינל מהמטבח הגאורגי, אצלכם בבית. הכנה קלה לבורקס הכי מפנק שיש!
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
כמות 19 יחידות חצ'פורי
באדיבות: מרינה צ'יאנורוב

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כף וודקה
  • ½2 כוסות מים
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס שמן בערך ( לטפטוף הבצק בזמן הפתיחה)

מילוי גבינה:

  • ½ קילו גבינה בולגרית ( לפורר)
  • 200 גרם מוצרלה
  • 100 גרם גבינה צהובה
  • 2 ביצים
  • 3 כפות קמח

אופן ההכנה

  • נערבב את כל החומרים ונלוש במעבד מזון עם וו-לישה. מי שרוצה אפשר ללוש גם ביד.
  • ניתן לבצק לנוח כחצי שעה עם ניילון מעל ואז נלוש שוב עם ידיים מקומחות ונחלק ל - 19 כדורים.
  • ניתן לכדורים לנוח כ-10 דקות ואז נרדד אותם ונקמח אותם אחד על השני למניעת הידבקות אחד עם השני.
  • לתת להם לנוח שוב מעט. אחרי זאת ניקח כל עלה מרודד וננער את הקמח.
  • נפתח עם הידיים את הכדורים המרודדים לעלה דק ונטפטף מעט שמן מעל על כל העלה.
  • נקפל כל עלה לשליש ואז שוב לשליש, את המלבן שנוצר מקפלים שוב לשליש ואז שוב לשליש עד שנוצר ריבוע.
  • נמשיך ככה עם כל העלים המרודדים באופן דומה.
  • לאחר הסיום נשים באמצע כל ריבוע מילוי ונקפל את הקצוות באלכסון אחת על השנייה.
  • אחרי זאת נשים על מגש אפיה נטפטף מעל מעט שמן ונאפה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות חום עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.