Go Back
עוגת סניקרס קרה קלה להכנה

עוגת סניקרס קרה קלה להכנה

העוגה הזו בול בשבילכם טעימה בטירוף עם שכבות של שוקולד, קרמל, ביסקוויטים, וכל מה שטוב ומושחת!
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: שיראל כהן

ציוד

תבנית אינגליש קייק (רצוי מקרטון)

המצרכים

  • 2 חבילות שוקולד חלב (200 גרם)
  • 1 כף שמן
  • ½ כוס סוכר חום
  • כוס שמנת מתוקה
  • חמאה (25 גרם )
  • 1 חבילה שוקולד לבן (100 גרם )
  • שמנת מתוקה (50 מ"ל )
  • 1 חבילה שמנת מתוקה (250 מ"ל )
  • 4 כפות ריבת חלב
  • 4 כפות חמאת בוטנים
  • 1 חבילה ביסקוויטים (כחבילה - נניח שכבות לפי העין)

לתחתית שוקולד (אופציונלי):

  • 1 חבילה שוקולד חלב (100 גרם )
  • 1 כף שמן

אופן ההכנה

  • ממיסים במיקרוגל 200 גרם שוקולד חלב עם כף שמן.
  • שופכים לתוך התבנית ומצפים את כולה היטב כולל הצדדים.
  • מקפיאים עד שהשוקולד מתקשה (15 דקות בערך).

קרמל:

  • להרתיח חצי כוס סוכר חום עם 3 כפות מים עד שהסוכר נמס היטב.
  • מוסיפים שליש כוס שמנת מתוקה ומערבבים (בזהירות מאוד!!!!),להוסיף 25 גרם חמאה להמשיך לערבב היטב ולהסיר מהגז.
  • לקרר מעט בערבובים, לחלק ל - 2 (את החצי השני נצטרך לשכבה נוספת).
  • לשפוך חצי מעל השוקולד המצופה בתבנית האינגליש קייק ולהקפיא.
  • להניח שכבה של ביסקוויטים מעל הקרמל.

מוס:

  • ממיסים 100 גרם שוקולד לבן עם 50 מ"ל שמנת מתוקה.
  • מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה עד למרקם יוגורט ומקפלים אל תוך תערובת השוקולד הלבן שהמסנו.
  • מוסיפים 4 כפות ריבת חלב ו4 כפות חמאת בוטנים.
  • מערבבים קלות, ויוצקים מעל שכבת הביסקוויט.
  • מחזירים למקפיא ולאחר מכן מכסים בשכבת ביסקוויטים נוספת ומעליה שוב את הקרמל שהכנו ושוקולד לבן מומס.
  • בכדי שהתחתית תהיה שוקולד ולא ביסקוויטים ניתן להמיס שוב 100 גרם שוקולד חלב עם כף שמן ולכסות את תחתית העוגה גם כן.
  • לקשט כיד הדמיון ולהגיש!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.