Go Back
חיתוכיות שוקולד מבצק משגע

חיתוכיות שוקולד מיוחדות וקלות להכנה

בדיוק מסוג הדברים שאפשר להגיש בצלוחית לאורחים, יחדיו עם הקפה. הן קלות להכנה, אסתטיות ומיוחדות!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: אורטל עמרם

המצרכים

לבצק:

  • 1 חבילה חמאה בטמפרטורת החדר (200 גרם - חתוך לקוביות)
  • ½2 כוסות קמח
  • ½1 כפות שמרים יבשים
  • 2 חלמונים ((הצהוב))
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כוס חלב

למילוי:

  • ½ כוס קקאו
  • 1 כוס סוכר
  • ½ חבילת חמאה (50 גרם )
  • 2 חבילות שוקולד מריר (200 גרם )
  • 4 כפות קמח תופח
  • 4 חלמונים ((הצהוב))
  • אבקת סוכר (לקישוט)

אופן ההכנה

  • לערבב יחדיו את כל מרכיבי הבצק, מומלץ לעשות זאת בקערת מיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד, חלק ורך למגע.
  • את הבצק שהתקבל נחלק לשתיים. את החלק הראשון נשטח בצורה אחידה על תבנית משומנת. את החלק הנותר נשמור בצד.
  • את מצרכי המילוי, מלבד החלמונים, נחמם בסיר עד שהכול נמס - לאחר מכן נכבה את הגז ונמתין שיתקרר מעט.
  • לאחר שהתקרר ניתן להוסיף פנימה את החלמונים והקמח ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  • את התערובת המתקבלת יש ליצוק לתוך התבנית עם הבצק.
  • לאחר מכן יש ליצור את השכבה העליונה אשר מכסה את הכול בעזרת הבצק הנותר בצד.
  • נשטח אותו באמצעות מערוך על משטח מקומח וליצור את צורת התבנית.
  • נרים בזהירות ולהניח על שכבת מילוי השוקולד.
  • נאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
  • ראשית נאפה למשך 20 דקות ולאחר מכן נכסה את העוגה בנייר כסף ונאפה לחצי שעה נוספת.
  • בחלוף הזמן נכבה את התנור ונשאיר את העודה בפנים לרבע שעה.
  • לאחר מכן נוציא את העוגה וניתן לה להתקרר.
  • לבסוף נקשט באבקת סוכר ונחתוך לריבועים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.