Go Back
+ servings
עוגת שמרים גבינה לשבועות

עוגת שמרים גבינה

עוגת שמרים גבינה עשירה בגבינות איכותיות, טעימה ומפנקת לכל יום ומועד!
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
כמות 2 פסי שמרים גבינה
באדיבות: הילה ליברטי

ציוד

כוס מידה: כוס חד פעמי קר
תבנית אינגליש קייק

המצרכים

  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כוס מים חמימים
  • 3 כף סוכר
  • 1 ביצה
  • חמאה (180 גרם )
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 1 קורט מלח
  • 5 כוס קמח (500 גרם סה"כ)
  • ¼ כוס שמן

מילוי:

  • 1 חבילת גבינת טוב טעם (250 גרם)
  • 1 ביצה
  • 2 כף סוכר
  • 2-3 כף גבינה לבנה
  • ½ חבילה אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • הכמות של צמות הגבינה היא כמחצית הבצק ניתן להכין עוד מאפה מהכמות, יוצא סך הכל שתי עוגות.
  • בקערת המיקסר נשים את הקמח שמרים וסוכר עם מעט מים.
  • להוסיף בהדרגה את השמן חמאה ומים בהדרגה - הבצק צריך להיות רך וגמיש.
  • להתפיח ללוש, ולרדד על משטח מקומח את הבצק.
  • לערבב היטב את הגבינה ושאר חומרי מילוי - הביצה הסוכר אינסטנט וניל.
  • לחתוך בסכין את צידי הבצק לשורות שוות, ולהניח את המילוי באמצע, לסגור מימין לשמאל בהצלבה.
  • להניח בתבנית להתפיח, למרוח בביצה, לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות עד שהמאפה זהוב ויפה.
  • ניתן לצפות במי סוכר: להרתיח כוס סוכר וכוס וחצי מים עם מעט לימון, ולמרוח על המאפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.