Go Back
פלפלים ממולאים צמחונים

פלפלים ממולאים צמחונים (תחושה אמיתית של בית!)

אין כמו סיר פלפלים ממולאים צמחונים שיתנו לכם תחושה אמיתית של בית עם מלית אורז ומגוון ירקות עסיסיים כשמעל רוטב אדום סמיך ורך. קל וטעים גם לילדים!
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: נתי כפיר

המצרכים

  • 6 פלפלים בינוניים
  • 1 כוס אורז מלא עגול שטוף ומושרה כשעתיים
  • ½ כוס עדשים מונבטות
  • 1 גזר מגורד
  • 1 עלה סלרי קצוץ
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 כפות רסק עגבניות ללא תוספות סוכר
  • 1 כף שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

  • שוטפים היטב את הפלפלים, חותכים אותם בקצה ומוציאים את הגרעינים.
  • בקערה, מערבבים את האורז, העדשים, העגבנייה, הגזר והסלרי.
  • מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום וממלאים את הפלפלים בתערובת.
  • בסיר, מאדים את הבצל הקצוץ עד שנהיה שקוף, מוסיפים פלפל שחור, מים רותחים, רסק עגבניות ופפריקה מתוקה ומביאים לרתיחה.
  • מתבלים בכורכום ומלח ומכניסים את הפלפלים לסיר, דואגים שגובה המים יגיע ל-3/4 מגובה הפלפלים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את עוצמת החום ומבשלים עד שתוכן הפלפל מבושל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.