שוטפים היטב את הפלפלים, חותכים אותם בקצה ומוציאים את הגרעינים.
בקערה, מערבבים את האורז, העדשים, העגבנייה, הגזר והסלרי.
מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום וממלאים את הפלפלים בתערובת.
בסיר, מאדים את הבצל הקצוץ עד שנהיה שקוף, מוסיפים פלפל שחור, מים רותחים, רסק עגבניות ופפריקה מתוקה ומביאים לרתיחה.
מתבלים בכורכום ומלח ומכניסים את הפלפלים לסיר, דואגים שגובה המים יגיע ל-3/4 מגובה הפלפלים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את עוצמת החום ומבשלים עד שתוכן הפלפל מבושל.