מחממים תנור על 180°. את זרעי הצ'יה שמים בכוס וממלאים מים חמים עד שהזרעים מתנפחים והופכים לעיסה דביקה.
את הברוקולי מכניסים לסיר עם מים ועל האש עד לריכוך מלא.
את הקישוא, התפו"א והבצל מגרדים בפומפייה עבה, ואז שמים במסננת את כל מה שגירדנו, ממליחים מעט ונותנים לעמוד בתוך המסננת עד שזה מגיר את כל הנוזלים.
כשהברוקולי מתרכך מסננים מהמים ונותנים לו להתקרר. אחרי שכל הנוזלים יצאו מהעיסה המגורדת (אפשר לסחוט עם היד ולעזור לנוזלים לצאת) - מוסיפים את הברוקולי והצ'יה שהשרנו במים חמים.
מוסיפים את שיבולת השועל, את הקמח ואת אבקת האפייה, את הגבינה הלבנה והצהובה המגורדת ומערבבים טוב טוב עד לעיסה דביקה ועשירה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
ממלאים בתבנית מאפין מסיליקון עם כף. מהדקים ממש בעדינות כך שתהיה צורה יפה, אבל שתשאיר את המאפין אוורירי. להכניס לתנור עד להשחמה.