Go Back
מאפינס מלוחים בריאים עם ברוקולי

מאפינס מלוחים בריאים עם ברוקולי

מאפינס מלוחים בריאים עם ברוקולי וקישואים מלאי עסיסיות ובריאות בכל ביס. הכנה קלה, מרקם קליל, מושלמים לכל ארוחה, וגם הילדים יזללו
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: נתי כפיר

המצרכים

  • 1 קישוא גדול
  • 1 תפוח אדמה בינוני
  • 1 בצל בינוני
  • ¼ שקית סנפורסט ברוקולי
  • ¼ כוס זרעי צ'יה
  • ½ כוס שיבולת שועל
  • ½ כוס קמח שקדים
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 3 כפות גבינת סויה לבנה
  • 1 כוס גבינה צהובה טבעונית מגוררת
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • מחממים תנור על 180°. את זרעי הצ'יה שמים בכוס וממלאים מים חמים עד שהזרעים מתנפחים והופכים לעיסה דביקה.
  • את הברוקולי מכניסים לסיר עם מים ועל האש עד לריכוך מלא.
  • את הקישוא, התפו"א והבצל מגרדים בפומפייה עבה, ואז שמים במסננת את כל מה שגירדנו, ממליחים מעט ונותנים לעמוד בתוך המסננת עד שזה מגיר את כל הנוזלים.
  • כשהברוקולי מתרכך מסננים מהמים ונותנים לו להתקרר. אחרי שכל הנוזלים יצאו מהעיסה המגורדת (אפשר לסחוט עם היד ולעזור לנוזלים לצאת) - מוסיפים את הברוקולי והצ'יה שהשרנו במים חמים.
  • מוסיפים את שיבולת השועל, את הקמח ואת אבקת האפייה, את הגבינה הלבנה והצהובה המגורדת ומערבבים טוב טוב עד לעיסה דביקה ועשירה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • ממלאים בתבנית מאפין מסיליקון עם כף. מהדקים ממש בעדינות כך שתהיה צורה יפה, אבל שתשאיר את המאפין אוורירי. להכניס לתנור עד להשחמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.