Go Back
+ servings
לחמניות רכות לבית הספר עם סרטון הכנה

לחמניות רכות לבית הספר

מתכון ללחמניות רכות ומפנקות לבית הספר. מתכון קל לבצק מושלם גם לחלה של שבת.
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
כמות 17 לחמניות
באדיבות: יפעת צרפתי

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • ½ ליטר מים פושרים
  • ½ כוס שמן
  • 1 שקית משפר אפייה/אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה
  • סילאן
  • שומשום/קצח (לפיזור)

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר שתי כפות שמרים יבשים עם 500 מ"ל מים פושרים.
  • 3 כפות סוכר ולהמתין 5 דקות שהשמרים יתססו.
  • נוסיף חצי כוס שמן.
  • נוסיף שקית של משפר אפייה או שקית אחת אבקת אפייה.
  • נוסיף גם קילו קמח מנופה ונתחיל לערבל.
  • כשנוצר בצק להוסיף כף מלח ולהמשיך לערבל 8 דקות עד לבצק קטיפתי ורך.
  • לתת תפיחה שעה ולהדליק תנור על 200 מעלות.
  • יוצרים צורות.
  • נותנים תפיחה נוספת של עוד כחצי שעה (קצת יותר אם מכינים בחורף כשקר).
  • למרוח בביצה ובסילאן.
  • לפזר שומשום, קצח או כל מה שאוהבים.
  • אופים בתנור עד להזהבה על 200 מעלות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.