Go Back
כעכים מלוחים עם שומשום - פריכים טעימים וקראנצ'יים בטירוף

כעכים מלוחים עם שומשום

פריכים טעימים וקראנצ'יים בטירוף מתכון כעכים מלוחים כמו של עבאדי - מתכון קל וברור שחייבים לנסות!
ציון 4 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: אילנה מנגן

המצרכים

  • 1 כוס שומשום לבן
  • ½ מרגרינה מזולה (בצבע זהב)
  • 6 כוסות קמח (מנופה)
  • 1 כף מלח דק
  • 1 כף שמן
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

אופן ההכנה

  • לקלות בתנור על 150 מעלות כוס שומשום לבן 15 דק עד שמקבל גוון זהוב בהיר.
  • מרככים במיקרו כ - 30 שניות חצי מרגרינה מזולה.
  • שמים בקערה את הקמח, מלח, שמן, מרגרינה מזולה מרוככת, שקית א. אפיה, שומשום לבן שקלינו בתנור ומעט התקרר.
  • מתחילים ללוש את החומרים ומוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה כוס מים פושרים.
  • אני הוספתי עוד כרבע כוס מים (לשתי ביד).
  • הבצק צריך להיות נעים ורך ולא דביק.
  • לכסות את הבצק ולתת לנוח למשך כ 20 דקות.
  • את הבצק לחלק ל- 4 חלקים.
  • לוקחים חלק ואת ה 3 הנותרים מכסים בקערה.
  • לחלק לחתיכות מהבצק ומכינים צורות - לגלגל לנחשים ולסגור לעיגול.
  • להניח בתבנית כשהתבנית מלאה (לי יצאו 42 עיגולים בתבנית מחצי בצק).
  • טורפים ביצה וטובלים את הכעכים בביצה ואז בשומשום לבן + שומשום מלא מעורבב חצי חצי.
  • לאפות ב-190 מעלות (רגיל, לא על טורבו) בערך 20 דק אולי פחות לגוון זהוב ויפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.