Go Back
עוגת גבינה גבוהה לשבועות

עוגת גבינה גבוהה ללא קמח

אופים ללא תחתית מים - מהר ובקלי קלות, ומקבלים עוגה גבוהה ומרשימה!
ציון 4.38 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: עינת חנניה

ציוד

תבנית: 26 או מלבנית או סיר ג'חנון 2426

המצרכים

  • 7 ביצים (מופרדות)
  • 1 חבילה גבינה לבנה (750 גרם)
  • ½1 כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • קורנפלור (200 גרם)
  • 2 מיכלי שמנת חמוצה של פעם (400 מ"ל)
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • גרידת לימון (מלימון אחד )

אופן ההכנה

  • להקציף בקערה את החלבונים.
  • להוסיף בהדרגה את הסוכר והסוכר וניל, ולהקציף עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה.
  • בקערה נפרדת נקציף את החלמונים.
  • להוסיף את הגבינה והשמנת ולערבב (אפשר עם מרית, עדיף עם מיקסר).
  • להוסיף את הקורנפלור הפודינג והלימון ולערבב טוב טוב.
  • להוסיף 2 כפות מהקצפת לבלילה ולערבב רגיל.
  • להוסיף את יתרת הקצפת ולקפל עד לאיחוד.
  • משמנים תבנית שמים נייר אפיה.
  • שמים את הבלילה. דופקים על השיש 2 דפיקות קלות.
  • להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות כ 5 דקות ואז להנמיך ל-160 מעלות. למשך שעה.
  • לכבות את התנור להשאיר בתנור חצי שעה(העוגה גבוה ויורדת קצת).
  • לא להוציא מהתבנית לפני צינון מלא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.