Go Back
+ servings
עוגת שמרים משגעת

עוגת שמרים

גם לכם יוצא ריר ובא חתיכה? רוצו להכין עכשיו ולא תתחרטו!
ציון 4.58 על ידי 19 דירוגים
כמות 6 רולדות/פסים
באדיבות: יפה דודיאן

ציוד

כוס מידה: חד פעמית שתיה חמה
תבנית גודל 26

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 3 ביצים (גדולות)
  • 2 כוסות מים
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ½ כפית מלח

להכנת הסירופ:

  • 1 כוס מים
  • ½ סוכר
  • מיץ מלימון

אופן ההכנה

  • לשים בקערת המיקסר קמח שמרים, סוכר וסוכר וניל ולערבב.
  • להוסיף כוס מים וביצים ולהתחיל ללוש כשתי דקות.
  • להוסיף שמן ולהמשיך ללוש עוד 3 דקות.
  • להוסיף את המלח ומים כמה שצריך מהכוס השנייה עד לקבלת בצק רך ונעים (בסך הכל כ - 10 דקות לישה).
  • להתפיח שעה.
  • לחלק את הבצק.
  • למרוח שוקולד, לפזר חלבה ולגלגל.
  • לתת תפיחה של חצי שעה.
  • למרוח ביצה עם קצת סוכר ולפזר שומשום.
  • לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 30-35 או עד שמזהיב.
  • להוציא ולמרוח למעלה סירופ.

להכנת הסירופ:

  • כוס מים, חצי כוס סוכר וקצת מיץ מלימון.
  • לבשל כמה דקות
  • למרוח על העוגה או הרוגלך כשמוציאים מהתנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.