Go Back
קציצות מחאמר ללא בשר משגעות

מחאמר

על המתכון הפשוט והקל הזה אנחנו ממליצים בחום, הבעיה היחידה זה שלא מפסיקים אותם לטעום!
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: חגית אלקבץ

המצרכים

  • 4/5 תפוח אדמה ( בינוניים)
  • ½ צרור כוסברה
  • 1 בצל ירוק או בצל רגיל
  • 5 ביצים
  • 1 כוס של פירורי לחם
  • 1 שקית אבקת אפייה או 2 כפות של מיץ לימון (על מנת לקבל מרקם אוורירי)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • כמון (לפי הטעם)
  • 1 כף מרק עוף

אופן ההכנה

  • מבשלים את תפו"א במים עד לריכוך מלא, לאחר מכן מקלפים אותם ומועכים היטב.
  • בעזרת פומפייה מגרדים את הבצל הירוק או הבצל הרגיל.
  • מוסיפים אותם לקערה, ואז מוסיפים את הכוסברה, הביצים, פירורי הלחם הרגילים, אבקת אפיה או לחילופין 2 כפות מיץ לימון.
  • מוסיפים תבלינים מלח, פלפל, כמון, 1 כף מרק עוף.
  • בעזרת ידיים רטובות מעט עם קצת שמן במים יוצרים את הקציצות ותוך כדי לטבול את הידיים מעת לעת.
  • מטגנים משני הכיוונים טוב טוב בשמן חם ולא עמוק, מניחים על נייר סופג.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.