Go Back
רוגעלך כוסמין מלא

מתכון רוגלך טבעוני פרווה

רוגעלך כוסמין מלא קל להכנה, עשוי קמח כוסמין וקמח שקדים שיוצרים פריכות נהדרת בשילוב מושלם עם ממרח אגוזי לוז טבעי ושוקולד מריר ענוג. הנס המתוק ליד הקפה!
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 5 כפות גדושות שמן קוקוס מוצק
  • 250 מ"ל קרם קוקוס
  • כוס סוכר קוקוס
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 2 כוסות קמח כוסמין 70% מלא
  • ¾ כוס קמח שקדים
  • פצפוצי שוקולד 60% מריר
  • חלב סויה (להברשה, או ביצה טרופה לגרסה רגילה)

אופן ההכנה

  • לשים בידיים או במיקסר לישה טובה של כ-7 דקות עד לאיחוד ולקבלת בצק נעים וגמיש.
  • מעבירים לקירור לחצי שעה ואחריה מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, כל חלק מרדדים דק לצורת מלבן.
  • מורחים את המלבן כולו בממרח אגוזי לוז טבעי ומפזרים פצפוצי שוקולד.
  • בעזרת גלגלת חותכים לרצועות של סנטימטר וחצי ומגלגלים כל רצועה לרוגעלך קטן.
  • מברישים את הרוגעלך בביצה טרופה (או חלב סויה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם על 170 מעלות למשך 15-18 דקות, עד שהרוגעלך מזהיבים יפה וממתינים לקירור .

הערות וטיפים

  • אל תוותרו על קמח שקדים שהוא גם ללא גלוטן, גם תורם פריכות נהדרת וגם מכיל סיבים תזונתיים טובים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.