קבב ביתי בתנור
קבב ביתי בתנור בנוסח טורקי, בשילוב חצילים, תפוחי אדמה ועגבניות. הכי טעים שיש!
Author: אריאלה גולדמן
- 1 חציל
- 2 תפוח אדמה
- 2 עגבניות חתוכות לפרוסות
לקבב:
- ½ קילו בשר צלעות טרי טחון + השומן שלו
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 ביצה
- 3 כפות פירורי לחם
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- פלפל שחור גרוס
- מלח
קצוצה
- 5 כפות שמן
- 1 כפית כורכום
- 1 בצל פרוס
- 4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
- 1 פלפל ירוק חריף חתוך
- 4 שיני שום
- 1 כף פלפל צ'ומה בצנצנת - יש בסופר של חברת מימון
- 1 כף רסק עגבניות
- מלח קורט
- 1 כף פפריקה
הכנת הקבב:
מערבבים את החומרים ומטגנים עד הזהבה יפה משני הצדדים - ומוציאים.
לוקחים מחבת עגולה שטוחה/ או סיר שטוח שמתאימים לאפייה בתנור.
שמים 5 כפות שמן + 1 כפית כורכום ומטגנים עד הזהבה 1 בצל פרוס לטבעות דקיקות.
מוסיפים את העגבניות חתוכות לקוביות קטנטנות פלפל ירוק טרי חריף חתוך לעיגולים ומטגנים עד ריכוך.
מוסיפים 4 שיני שום שלמות פלפל צ'ומה בצנצנת (יש בסופר של חברת מימון) 1 כף גדושה רסק עגבניות. מלח לפי הטעם 1 כף פפריקה.
מטגנים על להבה נמוכה ומגיעים למרקם של מטבוחה - ומסירים מהאש.
סידור במחבת:
על רוטב העגבניות מסדרים מניפה בצורה הזו: 1 קבב, פרוסת חציל, פרוסת תפוח אדמה, פלח עגבניה טרייה.
כך ממלאים בשכבה אחת את המחבת
אין צורך בנוזלים. הקבב יפריש מהשומן שלו ויצלה את הירקות.
סוחטים מעל מיץ טרי מ 1 לימון שלם.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואז מנמיכים חום תנור ל 150 מעלות ונותנים למניפה המגניבה הזו להזהיב בערך שעה.
מגישים חם לצד חלה טרייה תראו כבר מה יקרה לסועדים כשתגישו את המנה.