Go Back
קבב ביתי בתנור - מעדן מהמטבח הטורקי
Print
ציון 5 על ידי 2 דירוגים

קבב ביתי בתנור 

קבב ביתי בתנור בנוסח טורקי, בשילוב חצילים, תפוחי אדמה ועגבניות. הכי טעים שיש!
Author: אריאלה גולדמן

Materials

  • 1 חציל
  • 2 תפוח אדמה
  • 2 עגבניות חתוכות לפרוסות

לקבב:

  • ½ קילו בשר צלעות טרי טחון + השומן שלו
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח

קצוצה

  • 5 כפות שמן
  • 1 כפית כורכום
  • 1 בצל פרוס
  • 4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • 1 פלפל ירוק חריף חתוך
  • 4 שיני שום
  • 1 כף פלפל צ'ומה בצנצנת - יש בסופר של חברת מימון
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מלח קורט
  • 1 כף פפריקה

Instructions

הכנת הקבב:

  • מערבבים את החומרים ומטגנים עד הזהבה יפה משני הצדדים - ומוציאים.
  • לוקחים מחבת עגולה שטוחה/ או סיר שטוח שמתאימים לאפייה בתנור.
  • שמים 5 כפות שמן + 1 כפית כורכום ומטגנים עד הזהבה 1 בצל פרוס לטבעות דקיקות.
  • מוסיפים את העגבניות חתוכות לקוביות קטנטנות פלפל ירוק טרי חריף חתוך לעיגולים ומטגנים עד ריכוך.
  • מוסיפים 4 שיני שום שלמות פלפל צ'ומה בצנצנת (יש בסופר של חברת מימון) 1 כף גדושה רסק עגבניות. מלח לפי הטעם 1 כף פפריקה.
  • מטגנים על להבה נמוכה ומגיעים למרקם של מטבוחה - ומסירים מהאש.

סידור במחבת:

  • על רוטב העגבניות מסדרים מניפה בצורה הזו: 1 קבב, פרוסת חציל, פרוסת תפוח אדמה, פלח עגבניה טרייה.
  • כך ממלאים בשכבה אחת את המחבת
  • אין צורך בנוזלים. הקבב יפריש מהשומן שלו ויצלה את הירקות.
  • סוחטים מעל מיץ טרי מ 1 לימון שלם.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואז מנמיכים חום תנור ל 150 מעלות ונותנים למניפה המגניבה הזו להזהיב בערך שעה.
  • מגישים חם לצד חלה טרייה תראו כבר מה יקרה לסועדים כשתגישו את המנה.