נשים בקערה יחדיו את השמרים, הדבש, כף קמח וכוס מים, נערבב וניתן לשמרים 5 דקות להתחיל לעבוד.
לאחר 5 דקות ניתן להוסיף את יתר החומרים ולהתחיל ללוש היטב בעזרת וו לישה.
יש ללוש כעשר דקות עד שהבצק אינו נדבק לדפנות.
לאחר מכן נוציא את הבצק לקערה משומנת ומכוסה ונניח לתפוח במשך שעה. רצוי שינוח בחדר חמים.
לאחר שהבצק תפח ניצור ממנו 7 עיגולים על גבי משטח מקומח, נכסה אותם בניילון נצמד וניתן להם לנוח 10 דקות.
לאחר 10 דקות ניצור מהכדורים 7 רצועות ונתחיל לבנות את החלה.
יש לחבר את הרצועות בקצה ולהתחיל לשלבן אחת בשנייה ליצירת מבנה צמות יפה.
יש להדק מעט בצדדים על מנת לתת לחלה צורה ושהכול יחזיק יחדיו.
לאחר מכן נערבב את חומרי הציפוי למעט הפרג ונתיז בעזרת שפריצר על החלה (ניתן גם באמצעות מברשת) ונפזר את הפרג.
יש לאפות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות (השתמשו בטורבו) עד להשחמה.
לאחר מכן נוציא ונכסה במגבת.