Go Back
+ servings
חלה לשבת קלועה ב 7 רצועות

חלה לשבת קלועה

חלה לשבת, קלועה ב־7 רצועות. מתכון קל עם סרטון הכנה לחלה טעימה ובריאה יותר.
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
כמות 4 חלות
באדיבות: איטל איטלי

המצרכים

  • 1 קילו קמח חיטה (80%)
  • 3 כפות דבש (אפשר סוכר במקום)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ¼ 1 כפות מלח
  • 4 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמית)
  • ¼ כוס שמן (מומלץ שמן זית)

לציפוי החלה:

  • 2 חלמונים
  • כוס מים
  • כף סילאן
  • קקאו (קורט )
  • פרג (לפיזור מעל החלה)

אופן ההכנה

  • נשים בקערה יחדיו את השמרים, הדבש, כף קמח וכוס מים, נערבב וניתן לשמרים 5 דקות להתחיל לעבוד.
  • לאחר 5 דקות ניתן להוסיף את יתר החומרים ולהתחיל ללוש היטב בעזרת וו לישה.
  • יש ללוש כעשר דקות עד שהבצק אינו נדבק לדפנות.
  • לאחר מכן נוציא את הבצק לקערה משומנת ומכוסה ונניח לתפוח במשך שעה. רצוי שינוח בחדר חמים.
  • לאחר שהבצק תפח ניצור ממנו 7 עיגולים על גבי משטח מקומח, נכסה אותם בניילון נצמד וניתן להם לנוח 10 דקות.
  • לאחר 10 דקות ניצור מהכדורים 7 רצועות ונתחיל לבנות את החלה.
  • יש לחבר את הרצועות בקצה ולהתחיל לשלבן אחת בשנייה ליצירת מבנה צמות יפה.
  • יש להדק מעט בצדדים על מנת לתת לחלה צורה ושהכול יחזיק יחדיו.
  • לאחר מכן נערבב את חומרי הציפוי למעט הפרג ונתיז בעזרת שפריצר על החלה (ניתן גם באמצעות מברשת) ונפזר את הפרג.
  • יש לאפות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות (השתמשו בטורבו) עד להשחמה.
  • לאחר מכן נוציא ונכסה במגבת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.