Go Back
בסטיל - מעטפת פירה במילוי בשר טחון מוקפץ

בסטיל - מעטפת פירה במילוי בשר טחון

אחד מהמתכונים היותר טעימים מהמטבח הטריפוליטאי - אין מי שעומד בפני זה!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: רחל עטיה

המצרכים

לפירה:

  • 4-5 תפוח אדמה
  • ¼ כפית מלח (אפשר יותר לפי הטעם)
  • ½ כפית פלפל לבן או שחור (לפי הטעם)
  • ½ כף מרק עוף (לא חובה)
  • ½ כפית כורכום (לא חובה)

למילוי:

  • 2 בצל
  • ¼ קילו בשר טחון
  • 1 ביצה (קשה)
  • ½ כוס פטרוזליה (קצוצה)
  • ¼ כפית מלח (קורט)
  • ½ כפית פלפל שחור (לפי הטעם)
  • ½ כפית בהרט (לפי הטעם)

לציפוי:

  • 2 ביצים
  • 1 כפית חרדל
  • ¾ כוס מים

אופן ההכנה

פירה:

  • את התפוחי אדמה רצוי מהזן האדום לבשל עם הקליפה עד ריכוך.
  • לצנן לקלף למעוך לפירה ולהוסיף לפירה מלח פלפל לבן או שחור מעט מרק עוף ואפשר גם מעט כורכום להניח בצד.

מילוי:

  • במחבת לטגן 2 בצלים קצוצים דק דק עד שהבצל משחים.
  • להוסיף רבע קילו בשר טחון להקפיץ עם הבצל.
  • להוסיף ביצה קשה אחת מגורדת מעט פטרוזיליה קצוצה מלח פלפל שחור מעט מרק עוף ובהרט לבחוש הכל יחד לצנן.
  • אסור שהמילוי יהיה חם או פושר לצנן מעט על השיש ואחר כך להכניס למקרר כחצי שעה.
  • לקחת חופן מהפירה ביד כמו בתמונה להוסיף עליו מהמילוי לסגור בעדינות ולקמח.

לציפוי:

  • להכין בלילה מ-2 ביצים וכוס פחות רבע מים וכפית חרדל.
  • לטרוף טוב להכניס את הקציצה המקומחת בקמח לבלילה.
  • לעטוף טוב טוב את הקציצה בבלילה בסבלנות ולטגן להוציא על נייר סופג.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.