Go Back
קציצות עוף ברוטב

קציצות עוף ברוטב

קציצות מפנקות שכולם אוהבים, גם בריא גם עשיר ומפנק. באחריות!
ציון 4.38 על ידי 43 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

המצרכים

לקציצות:

  • ½ קילו חזה עוף (טחון)
  • 3 כפות פירורי לחם מתובלים
  • 1 ביצה
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 בצל (לגרד בפומפיה ולסחוט מנוזלים)
  • 3 שיני שום (כתושות)
  • חופן פטרוזיליה (קצוצה)
  • חופן כוסברה (קצוצה)
  • עלי כרפס קצוצים (בלי גבעולים - לפי הטעם)
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • ¼ כפית בהרט
  • ¼ כפית תבלין לקציצות
  • ¼ כפית פפריקה מתוקה
  • כורכום (לפי הטעם)

להכנת הרוטב:

  • שני בצלים גדולים (לחתוך לרצועות)
  • גמבהאחת גדולה (לחתוך לרצועות)
  • סלסלה אחת של פטריות שמפניות (לחתוך לפרוסות)
  • שתי כוסות וחצי של מים רותחים מעורבבים עם תבילינים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מרק עוף
  • חצי כפית כורכום
  • פלפל שאטה גרוס
  • חצי כף פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

לקציצות:

  • מעבדים הכל יחד היטב ולהכניס למקרר לשעה לספיגת טעמים והתייצבות.

לרוטב:

  • לטגן בצל עם מעט שמן עד שמשחים יפה, להוסיף את הגמבה ולטגן כשתי דקות.
  • להוסיף עכשיו את הפטריות ולהמשיך בפעולת הטיגון למשך עוד כמה דקות.
  • לשים שתי כוסות וחצי מים רותחים בקערה קטנה, ולהוסיף לפי הרשימה את כל התבלינים של הרוטב.
  • לשפוך את תערובת המים ותבלינים שקיבלנו לתוך לסיר ולהביא לרתיחה.
  • לשמן את הידיים ולגלגל כדורים.
  • למעוך טיפה כל כדור ולהכניס לסיר.
  • להנמיך עכשיו את הגז ולבשל בערך כחצי שעה עד שהרוטב מצטמצם. (מדי פעם לנער את הסיר)
  • שתי דקות לקראת סוף תהליך הבישול מוסיפים כחצי פטרוזיליה קצוצה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.