Go Back
+ servings
מתכון לפיתות ביתיות הכי טעימות

מתכון לפיתות ביתיות (עם קמח רגיל / כוסמין)

מכינים בקלי קלות בבית, ממצרכים שלכולנו יש - כי פיתות ביתיות זה הכי טעים!
ציון 4.41 על ידי 15 דירוגים
כמות 9 פיתות
באדיבות: מרי שרעבי

המצרכים

  • ½ קילו קמח רגיל / כוסמין 80%
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • ½ כפית מלח
  • מים פושרים (300 מ"ל)

אופן ההכנה

  • מכניסים לקערת המיקסר את החומרים היבשים ומערבבים אותם בעזרת כף.
  • נוסיף את המים הפושרים ונפעיל את המיקסר על מהירות בינונית עם וו לישה למשך 5 דקות עד שמקבלים כדור בצק.
  • נוציא מהמיקסר את כדור הבצק ונקמח את השיש. נשים את הכדור בידיים למשך דקה נוספת. נחזיר לקערת המיקסר.
  • נעטוף בניילון נצמד שמעליו מגבת ונתפיח לשעה שלמה.
  • לאחר ההתפחה, על שיש מקומח מחלקים את הבצק לעשרה כדורים עגולים מניחים מגבת מעליהם ומתפיחים לעוד 10 דקות.
  • כעבור עשר דקות מרדדים בעזרת מערוך את הכדורים על שיש מקומח עד לצורה של פיתה בעובי של 1.5 ס"מ.
  • מחממים מחבת טפלון על אש בינונית-גבוהה.
  • כאשר המחבת חמה מכניסים את הפיתה למחבת למשך דקה מכל צד מספר של פעמים עד שהפיתה מתנפחת וכן נוצר לנו הכיס ובשלב זה הפיתה שלנו מוכנה לאכילה.

הערות וטיפים

ניתן להכין גם את הפיתות מקמח כוסמין 80% יוצא טעים ובריא במיוחד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.