Go Back
עוגת שוקולד ואגוזים

עוגת שוקולד ואגוזים

עוגת שוקולד ואגוזים מטריפה שכל ביס ממנה היא חוויה אלוהית! מתכון קל לעוגה מרשימה!
ציון 4.50 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: מרי שרעבי

ציוד

1 תבנית 24 עגולה (או רינג מלבני)

המצרכים

לעוגה:

  • ¾ 1 כוסות קמח תופח (אחד ושלושת רבעי כוסות)
  • ¼ 1 כוסות סוכר (אחד ורבע כוסות)
  • ½ כוס שוקולית
  • 4 כפות קקאו
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית שוקולד
  • 4 ביצים
  • ½ כוס חלב (שמחומם במיקרוגל 30 שניות)
  • ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • 1 חופן אגוזים קצוצים (אפשרי, לפזר בבלילה)

לגנאש:

  • 1 חבילה שוקולד מריר (100 גרם)
  • ½ מיכל השמנת מתוקה (125 גרם)

לקישוט:

  • ½ כוס אגוזים קצוצים (אפשרי)

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש ל 160 מעלות במצב של אפיה.
  • מוסיפים לתוך קערה את כל החומרים היבשים קמח, סוכר, קקאו, שוקולית. מערבבים עד לאיחוד החומרים.
  • יוצרים גומה באמצע. מוסיפים את הביצים ואת החומרים שנותרו לעוגה.
  • מחברים את כל העיסה ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. (אופן ההכנה ללא מיקסר)
  • משמנים את התבנית, יוצקים את התערובת לתבנית. ואופים בתנור במשך 40 דקות.
  • בודקים בעזרת קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או עם פירורים יבשים אז העוגה מוכנה.
  • לצנן את העוגה בטמפרטורת החדר ובזמן הזה מכינים את הגנאש לעוגה.

הכנת הגנאש:

  • לסיר מוסיפים את השוקולד המריר יחד עם השמנת המתוקה.
  • מבשלים על אש בינונית-נמוכה עד לקבלת קרם חלק.
  • יוצקים את הגנאש על העוגה אחרי שהתקררה לחלוטין.
  • ברגע שהגנאש מתייצב, מכניסים למקרר כשעה ואז מגישים.

הערות וטיפים

טיפ: להוסיף פנימה אגוזים קצוצים ומעל הקרם - לקישוט מעל העוגה לפזר בערך 10-13 אגוזים שבורים לחצי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.