Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
עוגת שוקולד ואגוזים
עוגת שוקולד ואגוזים מטריפה שכל ביס ממנה היא חוויה אלוהית! מתכון קל לעוגה מרשימה!
ציון
4.50
על ידי
16
דירוגים
באדיבות:
מרי שרעבי
ציוד
1 תבנית 24 עגולה (או רינג מלבני)
המצרכים
לעוגה:
▢
¾ 1
כוסות
קמח תופח
(אחד ושלושת רבעי כוסות)
▢
¼ 1
כוסות
סוכר
(אחד ורבע כוסות)
▢
½
כוס
שוקולית
▢
4
כפות
קקאו
▢
1
כוס
שמן
▢
1
כפית
תמצית שוקולד
▢
4
ביצים
▢
½
כוס
חלב
(שמחומם במיקרוגל 30 שניות)
▢
½
מיכל
שמנת מתוקה
(125 מ"ל)
▢
1
חופן
אגוזים קצוצים
(אפשרי, לפזר בבלילה)
לגנאש:
▢
1
חבילה
שוקולד מריר
(100 גרם)
▢
½
מיכל
השמנת מתוקה
(125 גרם)
לקישוט:
▢
½
כוס
אגוזים קצוצים
(אפשרי)
אופן ההכנה
מחממים תנור מראש ל 160 מעלות במצב של אפיה.
מוסיפים לתוך קערה את כל החומרים היבשים קמח, סוכר, קקאו, שוקולית. מערבבים עד לאיחוד החומרים.
יוצרים גומה באמצע. מוסיפים את הביצים ואת החומרים שנותרו לעוגה.
מחברים את כל העיסה ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. (אופן ההכנה ללא מיקסר)
משמנים את התבנית, יוצקים את התערובת לתבנית. ואופים בתנור במשך 40 דקות.
בודקים בעזרת קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או עם פירורים יבשים אז העוגה מוכנה.
לצנן את העוגה בטמפרטורת החדר ובזמן הזה מכינים את הגנאש לעוגה.
הכנת הגנאש:
לסיר מוסיפים את השוקולד המריר יחד עם השמנת המתוקה.
מבשלים על אש בינונית-נמוכה עד לקבלת קרם חלק.
יוצקים את הגנאש על העוגה אחרי שהתקררה לחלוטין.
ברגע שהגנאש מתייצב, מכניסים למקרר כשעה ואז מגישים.
הערות וטיפים
טיפ: להוסיף פנימה אגוזים קצוצים ומעל הקרם - לקישוט מעל העוגה לפזר בערך 10-13 אגוזים שבורים לחצי.
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.