Go Back
עוגת שוקולד עסיסית

עוגת שוקולד עסיסית

לכבוד יום ההולדת או סתם להחזיק במקרר לאותם הרגעים שבא לכם משהו מתוק לצד הקפה!
ציון 4.35 על ידי 29 דירוגים
באדיבות: מרי שרעבי

ציוד

תבנית 26

המצרכים

  • ¼ 1 סוכר
  • ¾ 1 כוסות קמח תופח
  • 4 כפות קקאו
  • ½ כוס אבקת שוקולית
  • 1 כפית תמצית בטעם שוקולד
  • 1 כוס שמן
  • 4 ביצים
  • ½ כוס חלב (מומלץ לחמם במיקרו ל 30 שניות)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל - חצי לעוגה וחצי לקרם)
  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)

אופן ההכנה

  • יש לערבב בקערה את הקמח, שוקולית, קקאו והסוכר.
  • צרו גומה במרכז הקערה ושימו את הביצים לצד שאר המצרכים.
  • טרפו הכל יחדיו עד לקבלת תערובת חלקה, אין צורך במיקסר ניתן לעשות בצורה ידנית.
  • צקו את התערובת לתבנית משומנת.
  • הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות ואפו למשך 40 דקות.
  • להשתמש בקיסם על מנת לבדוק האם העוגה מוכנה.
  • הוציאו את העוגה מהתנור והניחו לה להתקרר.

קרם גאנש:

  • בסיר קטן - ערבבו את השוקולד עם חצי מיכל השמנת וחממו עד לקבלת מרקם קרמי חלק.
  • יש לצקת ולמרוח את הקרם על העוגה לאחר שהתקררה.
  • המתינו מעט שהקרם יתקרר ויתייצב והניחו את העוגה במקרר למשך שעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.