Go Back
מתכון עוגת ביסקוויטים עד חצות

עוגת ביסקוויטים עד חצות

עוגת ביסקוויטים עד חצות - שדרוג קל ומשגע של עוגת הביסקוויטים הקלאסית, טעימה ומרשימה!
ציון 4.54 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: רויטל בן חמו

המצרכים

לפתי בר:

  • פתי בר מים חמימים
  • 1 כפית נס קפה
  • 1 כפית סוכר

שכבה ראשונה:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

שכבה שנייה:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד (80 גרם)
  • 1 חבילה עד חצות לבן (200 גרם)
  • 1 חבילה עד חצות שוקולד חלב או מריר (200 גרם)

אופן ההכנה

  • מרטיבים וטובלים את הפתי בר טבילה מהירה בתוך כוס או צלחת עמוקה עם מים חמימים, יחד עם 1 כפית של נס קפה וכפית סוכר אחת. מסדרים יפה ובצפיפות ,שכבה ראשונה בתוך התבנית כמו בתמונה.

קרם הוניל:

  • בקערה אחת, מוסיפים חבילה אחת של שמנת מתוקה, כוס חלב, וחבילה אחת של פודינג וניל.
  • מקציפים הכל ביחד עד שמתקבלת תערובת אחידה של קרם יציב.
  • מורחים את קרם הוניל על ביסקוויטי הפתי בר ומיישרים היטב.
  • מרטיבים שוב פתי בר בתוך הכוס, ומניחים מעל שכבת הקרם וניל.

קרם השוקולד:

  • בקערה נוספת, מוסיפים 1 שמנת מתוקה, כוס חלב, וחבילה אחת של פודינג שוקולד. מקציפים היטב.
  • מורחים את קרם השוקולד על ביסקוויטים הפתי בר ומיישרים היטב.
  • מעל שכבת קרם השוקולד מניחים כמו דמקה 1 שוקולד עד חצות לבן, ו - 1 עד חצות שוקולד חלב או מריר.
  • מכניסים את העוגה למקרר ל - 3 שעות לפחות לפני ההגשה.
  • וזהו !! פשוט מזה אין, וגם טעים מזה אין, בתיאבון.

הערות וטיפים

  • מה זה בדיוק עד חצות?
    ביסקוויטים פריכים, של עלית, בציפוי שוקולד חלב לבן מריר. אפשר למצוא אותם בכל סופר.
  • אם לא ניתן להשיג "עד חצות", או סוג אחר של ביסקוויטים מצופים: מחממים חצי כוס שמנת בסיר קטן עד לסף רתיחה, מורידים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד עד שהוא נמס.
    שופכים מעל הפתי בר בשכבה העליונית של העוגה ומכניסים לקירור לשעתיים לפחות.
    אפשר לגוון ולטבול את הפתי בר בחלב, בשוקו, במשקה חלב בטעם בננה וכו'.
  • כמה שכבות יוצא מהכמות? שלוש שכבות של ביסקוויטים, ביניהן שתי שכבות של פודינג.
    ניתן לגוון ולהוסיף צבע וטעם ולהשתמש בנוסף לפתי בר הרגיל, בפתי בר חום (שוקו).
  • לנוחות אפשר תבנית חד פעמי אם לא ניתן למצוא אינסטנט פודינג בטעם שוקולד, אפשר להשתמש במקום אינסטנט פודינג בטעם וניל, מחלקים את הקרם לשניים, ולאחד החצאים מוסיפים שוקולית, בכדי לתת את טעם השוקולד, ומערבבים היטב לאחידות.
  • ניתן גם לגוון עם השכבה העליונה -פעם ממרח לוטוס מומס, פעם ערבוב של שוקולד לבן וחלב , פעם ממרח נוטלה מומס, השמיים הם הגבול.
    אפשר גם לפזר על העוגה מלמעלה שוקולד מגורד, או פירורי ביסקוויטים, או פתיתי קוקוס וכו'... שוב, השמיים הם הגבול!.
  • טיפ אחרון ששווה לנסות: תקפיאו את העוגה -תאכלו אותה כשהיא מעט קפואה -יוצאת כמו גלידה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.