Go Back
מתכון סלמון בתנור עסיסי

סלמון בתנור אסייאתי

הנה מתכון מ-ע-ו-ל-ה של סלמון בתנור בסגנון אסייאתי אקזוטי ומטריף שמתאים בול ל-9 הימים, לצמחונים אוכלי דגים ולכל מי שרוצה מנה עסיסית, סופר קלה ומזינה
ציון 4.49 על ידי 25 דירוגים
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 4 פילה סלמון טרי / סלמון נורווגי איכותי קפוא
  • 2 כפות שמן שומשום בכבישה קרה
  • 1 כף סילאן/ דבש
  • 3 כפות כפות סויה תמרי
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 3 כפות שומשום

אופן ההכנה

  • מייבשים את הדג היטב בנייר מטבח וחורצים בעזרת סכין חדה חריצים באלכסון על גבי כל פילה.
  • מכינים מרינדה: שמן שומשום, מיץ לימון, סויה, סילאן, שום כתוש, מלח ופלפל ומערבבים היטב. משרים את הפילה כשעה במרינדה (בקערה מכוסה במקרר), מומלץ להפוך מדי פעם.
  • לאחר ההשריה, נעביר את הדגים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, נשפוך את הרוטב מלמעלה ונפזר שומשום בנדיבות, נכניס לאפייה בתנור שחומם על 185 מעלות, אפייה עם כיסוי ל-15 דקות ועוד 5 דקות ללא כיסוי לקבלת קראסט שומשום פריך וטעים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.