שניצלונים בתנור בריאים ועסיסיים, שרויים במרינדה נהדרת, מצופים בפירורי לחם כוסמין ושומשום קראנצ'י, והכי חשוב - אפויים בתנור ולא ספוגים בשמן מטוגן. ארוחת צהריים מושלמת לילדים ולא רק
ציון 4.23 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: עידית מרום
המצרכים
10פילטים של עוף טרי
למרינדה:
2שיני שום כתוש
1כפית תבלין גריל עוף
3כפות שמן זית
1כפית סילאן טבעי
מלח
ביצה
פירורי לחם כוסמין
שומשום
אופן ההכנה
להשרות את העוף טרי לערבב בקערה את חומרי המרינדה ולהשרות את העוף שעתיים או יותר.
להכין שתי קעריות - אחת עם ביצה טרופה והשנייה עם פירורי לחם ושומשום בנדיבות. לטבול כל פילה עוף בביצה ואז לצפות בפירורי לחם.
להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ולהבריש בעדינות בעזרת מברשת סיליקון עם מעט שמן זית.
להכניס לתנור שחומם על 180 מעלות ל-15 דקות, להפוך את השניצלונים ולאפות עוד 5 דקות עד שהם זהובים.
הערות וטיפים
הסוד הוא להשרות את פילה העוף במרינדה לכמה שעות במקרר, להבריש את השניצלונים בשמן זית לפני הכניסה לתנור והכי חשוב - לא לייבש אותם בתנור, אפייה קצרה משני הצדדים ו..זהו
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.