Go Back
סלטה משוויה טוניסאי אסלי ומשגע + סרטון הכנה !

סלטה משוויה טוניסאי

סלט משוויה טוניסאי אסלי כמו של סבתא! סלט קל להכנה שחובה להכין בכל ארוחת שישי!
ציון 4.16 על ידי 20 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

המצרכים

  • 6 עגבניות (גדולות ואדומות)
  • 4 פלפלים ירוקים (חריפים)
  • 2 פלפלים אדומים (ארוכים ומתוקים)
  • 2 גמבה אדומה
  • 1 גמבה ירוקה
  • 6-7 שיני שום (קצוצים )
  • מלח (לפי הטעם)
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון (לא חובה)
  • ¼ כוס שמן קנולה

אופן ההכנה

  • שמים את העגבניות וכל סוגי הפלפל בתבנית וצולים בתנור על 220 מעלות טורבו ואופים עד שהקליפה נהיית שחורה והעגבניות והפלפלים רכים.
  • לאחר מכן מכבים את התנור ומשאירים אותם שם עוד משהו כמו חצי שעה.
  • נותנים להתקרר ואז מקלפים את העגבניות והפלפלים (זה מתקלף בקלות) ומעבירים הכל לקרש חיתוך.
  • לוקחים 2 סכינים חדות ובתנועות מהירות בהצלבה מתחילים לקצוץ את הכל יחד היטב.
  • מי שלא יודעת לעבוד עם 2 סכינים יכולה לעבוד עם סכין גדולה וחדה אך מומלץ לעבוד עם כפפות כי הפלפלים נורא חריפים.
  • מוסיפים את השום הקצוץ והשמן ומתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
  • שומרים במקרר והטעם משתבח יותר ויותר ככל שזה נשאר במקרר וסופג את הטעמים של התיבול.
  • אפשר להעביר לקופסאות קטנות ולהקפיא ומתי שרוצים מפשירים.

הערות וטיפים

  • מי שרוצה יכולה להוסיף קצת מיץ לימון בסמוך להגשה ולא לתבל יחד עם כל הסלט כי יש לזה נטייה להחמיץ אז חבל שכל הסלט יתקלקל.
  • אני חותכת את הסלט בשיטה של אמא שלי שתהייה בריאה, עם 2 סכינים בטכניקה של חיתוך בתנועות מהירות בהצלבה של 2 הסכינים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.