Go Back
קציצות דגים במצע בטטה

קציצות דגים במצע בטטה

קציצות דגים במצע בטטה - ארוחת צהריים מפנקת, שוברת שגרה ומזינה לכל המשפחה!
ציון 4.78 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: אורה ארגוב

המצרכים

לקציצות:

  • ½ קילו דג טונה (שהושרה במיץ לימון)
  • ½ קילו דג נסיכה (או כל דג שרוצים - גם להשרות ולשטוף)
  • 1 בצל
  • 4 שיני שום
  • ½ חבילת כוסברה
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף כמון
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף מרק עוף (פרווה)
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כרכום
  • ¼ כפית פפריקה (מתוקה או חריפה, לבחירתכם)
  • 3 כפות פירורי לחם (או לחם סחוט)
  • 2 ביצים

למצע המפנק:

  • 1 בטטה
  • 2 תפוח אדמה
  • 7 שיני שום
  • ½ 2 כוסות מים
  • ½ חבילת כוסברה
  • 4 כפות שמן
  • מלח (קורט)
  • פלפל (לפי הטעם)
  • 1 כף פפריקה (לפי הטעם)
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כף מרק עוף

אופן ההכנה

  • נטחן את הדגים עם הבצל שום כוסברה והתפוח אדמה.
  • נתבל ונלוש הכל טוב טוב עם שאר המצרכים לקציצות. נניח במקרר למנוחה של כעשרים דקות.

למצע:

  • נקלף ונפרוס בטטה אחת גדולה ושני תפוחי אדמה.
  • נטגן שבע שיני שום חתוכים עם ארבע כפות שמן בסיר
  • קוצצים חצי חבילת כוסברה ומוסיפים אותה ומערבבים.
  • נוסיף את התפוח אדמה ובטטה, מוסיפים כשתי כוסות וחצי מים, מתבלים ומבשלים רבע שעה.
  • מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, כרכום, מרק עוף.
  • יוצרים קציצות ומסדרים בסיר מעל (אפשר לטגן את הקציצות לפני אם רוצים).
  • אחרי שהנחנו את הקציצות בסיר נמשיך בבישול על להבה נמוכה עד רכות ואידוי נוזלים.

הערות וטיפים

** במשך הבישול לנענע מדי פעם, אך ללא ערבוב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.