Go Back
סלט קינואה עם בטטה וחמוציות

סלט קינואה וחמוציות מתכון שתמיד מצליח

מתכון סלט קינואה עם בטטה וחמוציות שנותנות לסלט טעם מיוחד!
ציון 4.49 על ידי 25 דירוגים
באדיבות: מורן תורג'מן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
סיר

המצרכים

  • 1 כוס קינואה
  • 2 מלפפונים (גודל בינוני)
  • 2 בטטות
  • 1 חופן פטרוזיליה
  • 1 חופן חמוציות
  • 1 חופן אגוזי מלך

לתיבול:

  • 1 כף סילאן
  • מלח (קורט)
  • פלפל (לפי הטעם)
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית לימון (סחוט)

אופן ההכנה

  • בטרם הבישול יש להשרות את הקינואה לשתי דקות במים רותחים ולסנן.
  • לאחר מכן נשים אותה בסיר יחדיו עם שמן הזית ונבשל על אש נמוכה עם שתי כוסות מים רותחים.
  • נבשל בסיר מכוסה במשך 10 דקות, לאחר מכן נערבב ונבשל לעשר דקות נוספות.
  • בתום הבישול להשאיר לנוח לחמש דקות כאשר הסיר מכוסה.
  • את הבטטה נכין בנפרד. נחתוך אותה נשים בתבנית ונכניס לתנור ולאפות בטמפרטורה של 200 מעלות בתוספת מעט שמן זית עד אשר הבטטה תתרכך.
  • נחתוך את המלפפונים לקוביות ונערבב בקערה עם פטרוזיליה קצוצה, אגוזי מלך קצוצים, חמוציות והבטטה והקינואה.
  • נוסיף את התיבול לפי הטעם, נערבב ונתענג מסלט קינואה טעים ובריא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.