בטרם הבישול יש להשרות את הקינואה לשתי דקות במים רותחים ולסנן.
לאחר מכן נשים אותה בסיר יחדיו עם שמן הזית ונבשל על אש נמוכה עם שתי כוסות מים רותחים.
נבשל בסיר מכוסה במשך 10 דקות, לאחר מכן נערבב ונבשל לעשר דקות נוספות.
בתום הבישול להשאיר לנוח לחמש דקות כאשר הסיר מכוסה.
את הבטטה נכין בנפרד. נחתוך אותה נשים בתבנית ונכניס לתנור ולאפות בטמפרטורה של 200 מעלות בתוספת מעט שמן זית עד אשר הבטטה תתרכך.
נחתוך את המלפפונים לקוביות ונערבב בקערה עם פטרוזיליה קצוצה, אגוזי מלך קצוצים, חמוציות והבטטה והקינואה.
נוסיף את התיבול לפי הטעם, נערבב ונתענג מסלט קינואה טעים ובריא.