כרובית בתנור מוקרמת היא מנה שאין פשוט להכנה ממנה! היא רכה, נימוחה, קלילה ובריאה ותהיה תוספת מושלמת לכל ארוחה או מנה עיקרית נהדרת, משביעה וטעימה בפני עצמה
ציון 4.45 על ידי 20 דירוגים
באדיבות: לינדה לנגנר
המצרכים
1כרובית גדולה
1מיכלשמנת לבישול(250 מ"ל)
½כוסחלב
3ביצים
1כפיתחרדל
מלח ופלפל לפי הטעם
1כוסגבינה צהובה מגוררת
מעט פירורי לחם(לפזר מעל)
אופן ההכנה
את הכרובית לפרק לפרחים ולבשל במים רותחים מומלחים כ- 10 דקות, לסנן ולצנן.
לסדר את הכרובית בצפיפות בתבנית, לערבב את שאר המצרכים ולצקת על הכרובית, לפזר מעל פירורי לחם (ובפסח - קמח מצה) ולפזר עוד קצת גבינה צהובה מגוררת, לאפות ב-190 מעלות עד הזהבה יפה של הגבינה
הערות וטיפים
אפשר לבשל את הכרובית יום קודם, ואז לחמם מכוסה עם נייר כסף. א-בל רוטב השמנת והגבינה מעל עלולים להתייבש קצת בחימום חוזר, ולכן מומלץ לעשות חצי אפייה יום קודם, ולפני ההגשה לאפות עוד קצת
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.