Go Back
עוגת שמרים גבינה מרשימה ומיוחדת במינה

עוגת שמרים גבינה מרשימה ומיוחדת במינה

מתכון עוגת שמרים גבינה מתוקה וטעימה במיוחד עם מרקם משגע ומראה של ענן מלטף!
ציון 4.17 על ידי 24 דירוגים
באדיבות: סיוון אוחיון אברג'יל ומאיה בוטראשווילי

ציוד

תבנית: תבנית עגולה 26
מידה: כוס חד פעמי חם (200 גרם)

המצרכים

  • 1 קילו קמח שמרים (או קילו קמח רגיל + 2 כפות שמרים)
  • ½ 1 כפיות משפר אפייה / גלוטן (לא חובה)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¾ 1 כוסות מים פושרים (350 גרם)
  • קורט מלח

מילוי גבינה:

  • 1 גבינה טוב טעם (250 גרם)
  • 2 כפות גבינת מסקרפונה
  • 1 חבילה גבינה לבנה (250 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • גרידת לימון
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ חבילת פודינג וניל/וניל צרפתי (80 גרם)

סירופ סוכר:

  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • ½ לימון (סחוט)

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר עם וו לישה נתחיל לערבל במהירות נמוכה את כל היבשים: (קמח , שמרים, סוכר, אבקת אפייה).
  • נוסיף את הביצים, תמצית וניל, את המים ואת השמן בהדרגה. בסוף את המלח.
  • נערבל במהירות בינונית גבוהה לפחות 13-15 דקות.
  • מידי פעם להגביה למהירות הכי גבוהה לחצי דקה.
  • צריך ללוש את הבצק לישה טובה וארוכה עד שהוא גמיש ממש.
  • הוא מעט דביק בתחתית וזה מצוין! (מה שמבטיח מאפים רכים ואווריריים)
  • נוציא על שיש מקומח קלות, נלוש טיפה בתנועות קיפול לכדור בצק.
  • נשמן את כדור הבצק, נניח לתפיחה כשעה וחצי/ שעתיים (או עד להכפלת הנפח).
  • נחלק את הבצק ל 4/5 כדורים תלוי בגודל שתרצו. נמרח מילוי גבינה (או איזה מילוי שאוהבים).
  • נניח בתבנית משומנת, נמרח מעט ביצה טרופה.
  • נתפיח שוב לפני הכניסה לתנור תפיחה של עוד 45-50 דקות (לא לוותר בשום אופן על השלב הזה!).
  • נאפה אפייה רגילה על 180 מעלות, שליש תחתון, בערך 20-30 דקות או עד הזהבה (לשים לב).

סירופ סוכר לזיגוג:

  • את הסוכר והמים נרתיח בסיר קטן.
  • כשרותח נוסיף מיץ מחצי לימון סחוט ונבשל על אש קטנה עד שמסמיך מעט, ונצנן.
  • את הסירופ מכינים מראש, כשהעוגות יוצאות חמות מהתנור נבריש בסירופ חמים.

הערות וטיפים

איך מכינים את הצורה? מוזמנים להיעזר בסרטון (מתכונים אינם זהים)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.