Go Back
עוגת שוקולד פשוטה וטעימה

עוגת שוקולד פשוטה וטעימה עם טריק

עוגת שוקולד נמוכה וממכרת שאחרי שמנסים אותה לא מחליפים מתכונים!
ציון 4.42 על ידי 34 דירוגים
באדיבות: ליאור ראומי אוחיון

ציוד

תבנית מרובעת בגודל בינוני

המצרכים

עוגה:

  • 1 כוס שוקולית
  • 1 כוס קמח
  • 5 ביצים
  • 1 שקית אפייה (10 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

סירופ:

  • 1 כפית נס קפה
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כוס מים רותחים

קרם:

  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן ההכנה

  • נערבב את המרכיבים לעוגה.
  • נשפוך לתבנית ונכניס לתנור בחום 180 מעלות למשך 35 דקות. לאחר מכן, יש לבדוק את העוגה עם קיסם. אם היא לא מוכנה, להמשיך לאפות עוד 5 דקות ולבדוק שוב.
  • נכין סירופ מהמרכיבים ונרטיב את העוגה בכף בעודה חמה.
  • את רכיבי הקרם נרתיח ונמיס ונצפה את העוגה.

הערות וטיפים

איך מונעים מהנייר כסף לגעת בעוגה ובציפוי? הכי פשוט:
  •  נועצים שיפודים (כשלושה אמורים להספיק) בצדדי התבנית חד פעמית כמו בתמונה
  • לא משתמשים בתבנית חד פעמית? נועצים קיסמי עץ בכמה מקומות בעוגה ואז שמים את הנייר כסף ,הקיסמים מרחיקים את הנייר כסף מהשוקולד. 
  • לשים לב שלפעמים עם התבנית שקונים ישנו מכסה (פלסטיק לרוב), חפשו טוב והכי מומלץ זה להשתמש בו. בתיאבון!
     
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.