Go Back
עוגת וניל שכבות חלומית

עוגת וניל שכבות חלומית

עוגה שונה ומיוחדת במינה עם שוקולד מגרה ומרנג אגוזים מעשיר בטעם ומרקם - חובה לנסות!
ציון 4.24 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: אילנה טל

ציוד

רינג/תבנית מרובעת 25/25, או עגולה בקוטר 28

המצרכים

תחתית:

  • 6 חלבונים
  • קורט מלח
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס קמח
  • ½ כוס פיסטוקים קצוצים גס
  • ½ כוס תערובת הקסם אגוזים (ראו למטה)
  • 4 כפות שמן

גנאש:

  • 3 חבילות שמנת מתוקה (750 מ"ל)
  • ½ 2 חבילות שוקולד מריר (250 גרם)
  • ½ כוס חלב
  • 4 כפות פודינג וניל

תערובת הקסם אגוזים:

  • אגוזי מלך (150 גרם)
  • פקאן (150 גרם)
  • שקד מולבן (150 גרם)
  • אגוזי לוז (150 גרם (קלויים מהפיצוחים))

אופן ההכנה

תחתית:

  • נקציף את החלבונים, מלח, והסוכר עד לקבלת תערובת חזקה מאוד.
  • נערבב יחד בקערית נפרדת את הקמח, פיסטוקים הקצוצים גס, חצי כוס תערובת הקסם אגוזים.
  • נוסיף לחלבונים ומעל נוסיף 4 כפות שמן, ונקפל פנימה בעדינות כדי לא לפגוע אווריריות.
  • נעביר לרינג/תבנית מרובעת או עגולה.
  • נכניס לאפייה לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לחצי שעה בערך עד שקיסם יוצא יבש. ואז לצנן.

גנאש:

  • נחמם יחד 1 שמנת מתוקה והשוקולד מריר במיקרו דקה וחצי ולערבב.
  • נקציף 2 שמנת מתוקה, חצי כוס חלב, 4 כפות פודינג וניל לקצפת יציבה.

תערובת הקסם אגוזים:

  • לטחון גס את תערובת האגוזים במעבד מזון. להעביר לשקית או קופסא לשמור במקפיא

הרכבת העוגה:

  • נמרח על הבסיס שכבת גנאש ומעל למרוח את הקצפת,
  • ליישר ולצקת מעל את הגנאש שנותר.
  • נכניס למקרר כמה שעות לפני הפריסה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.