Go Back
+ servings
לחמניות מתוקות נימוחות ורכות

לחמניות מתוקות נימוחות ורכות

מתכון קל ופשוט שכל אחד יכול להכין, ואז יככבו אצלכם הלחמניות כל שבת בריח של מאפיה בבית!
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
כמות 15 לחמניות
באדיבות: מור ויצמן

המצרכים

לבצק:

  • קמח (420 גרם)
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמרים (יבשים)
  • 1 חלמון
  • 1 חבילה חמאה רכה (100 גרם)
  • ¼ 1 כוסות חלב (פושר)

להברשת הבצק:

  • 1 ביצה (טרופה להברשה)
  • 1 כף דבש

לסירופ:

  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

אופן ההכנה

  • במערבל חשמלי לערבל קמח סוכר ומלח.
  • נוסיף את השמרים ולערבל רבע דקה נוספת.
  • נוסיף את החלמון ונערבל.
  • נוסיף גם חמאה בהדרגה ונערבל.
  • נוסיף את החלב ונערבל כמה דקות לקבלת בצק רך וחלק.
  • לשמן קערה ולהניח את הבצק לתפיחה כשעה וחצי מכוסה בניילון נצמד.
  • נחלק ל-15 חתיכות וניצור כדורים קטנים.
  • נניח בתבנית משומנת לתפיחה שנייה.
  • לצפות בביצה הטרופה עם הדבש ולפזר שומשום.
  • לאפות בתנור שחומם ל-160 מעלות כחצי שעה או עד לצבע זהוב שחום.

סירופ:

  • בינתיים נכין את הסירופ על ידי הרתחת המים, הסוכר, והסוכר וניל עד לצמצומו.
  • נבריש את המאפה החם בשתי שכבות של הסירופ ונניח להתקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.