Go Back
עוגת קוקוס וניל

עוגת קוקוס וניל

עוגה נהדרת ליד הקפה, פינוק קטן, טעים וקל שכל אחד יכול להכין!
ציון 4.22 על ידי 23 דירוגים
באדיבות: ישראלה אזולאי

המצרכים

  • 3 ביצים (מופרדות)
  • ¾ כוס סוכר
  • קוקוס (200 גרם)
  • 1 כף קמח תופח
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 חבילה פתי בר כהה (200 גרם)
  • חמאה מומסת (120 גרם)
  • 1 חבילה שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל180 מעלות.

שכבת בסיס:

  • נטחן במעבד מזון,את עוגיות הפתיבר כהה, ונערבב אותו עם 120 גרם חמאה מומסת.
  • נשטח בתבנית מרובעת חד פעמית בינונית משומנת מעט.

לשכבה מעל:

  • את החלבונים מקציף עד מצב אחידות ,עם חצי מכמות הסוכר והסוכר וניל.
  • שאר הסוכר עם החלמונים להקציף בקערה אחרת, עם מטרפה ידנית.
  • נוסיף לחלמונים את הקוקוס והקמח, ונערבב בעדינות עם כף.
  • נוסיף לתערובת הקוקוס והחלמונים את החלבונים, ונקפל בעדינות.
  • נשפוך את העיסה מעל פירורי הפתי בר, וניישר בעדינות.
  • נכניס לאפיה של בערך למשך 20 דקות.
  • נוציא ונצנן.

קרם וניל:

  • נקציף שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל, לקרם.
  • נמרח על העוגה שהצטננה.
  • מעל נגרד בפומפייה שוקולד מריר.
  • נכניס לקירור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.