Go Back
פרגיות בתנור עם תפוחי אדמה

פרגיות בתנור עם תפוחי אדמה

פרגיות בתנור עם תפוחי אדמה ופטריות. מתכון קל להכנה, כל הרכיבים מתבשלים בסיר אחד, יוצרים חגיגה מושלמת של טעמים וסוגרים ארוחה מלאה לכל המשפחה.
ציון 4.23 על ידי 22 דירוגים
באדיבות: אילנית כרבי

המצרכים

  • 1 קילו פרגיות (תלוי במספר הסועדים)
  • 10 תפוחי אדמה (תלוי במספר הסועדים)
  • 3 בצלים
  • 5 שיני שום
  • 1 כף כורכום (שטוחה)
  • 1 כפית מלח (גס)
  • ½ כפית פלפל שחור (גרוס)
  • ½ כפית כוסברה יבשה (לפי הטעם)
  • 1 חבילה של פטריות טריות (250 גרם)
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כפית תבלין לשווארמה ופרגית (לפי הטעם)
  • ¼ כפית כמון
  • 2 כפות רוטב טריאקי (לפי הטעם)
  • 2 כפות סילאן (לפי הטעם)
  • ½ צרור פטרוזיליה (טריה)
  • שומשום לבן ( מפזרים מעל לקישוט)

אופן ההכנה

  • נשלוק תפוחי אדמה עם הקליפה עד להתרככות.
  • מסננים ומקררים - לאחר מכן פורסים בצורת מניפה .
  • מטגנים 3 בצלים חתוכים לעיגולים דקים, ומוסיפים 5 שיני שום.
  • לאחר הזהבה, מוסיפים כורכום, ואז מערבבים, להוסיף את התפוחי אדמה וככוס וחצי מים רותחים.
  • אחרי זאת מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס, כוסברה יבשה וחבילה של פטריות טריות.
  • מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך והתפוחי אדמה ממש רכים.( אם יש צורך להוסיף מים אז להוסיף)
  • במחבת פסים או בסיר נפרד לטגן את הפרגיות ל 7-10 דקות
  • נוסיף כפית שום כתוש, תבלין לשוארמה ופרגית, כורכום, מעט כמון, רוטב טריאקי וסילאן.
  • אחרי זאת מוסיפים את הפרגיות לתפוחי אדמה.
  • מפזרים פטרוזיליה טרייה, שומשום לבן ומעט סילאן ומכניסים לתנור כשבע דקות ללא מכסה. עד לקבלת הצבע הנדיר הזה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.