Go Back
חזה עוף ממולא בפסטו בתנור

חזה עוף ממולא בפסטו בתנור

חזה עוף ממולא בפסטו בתנור. העוף יוצא רך ועסיסי. מפתיע כמה שקל להכין ומפתיע עוד יותר עד כמה שהוא טעים!
ציון 4.31 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: נעומי ברוכים

המצרכים

לפסטו:

  • 4 צרורות בזיליקום
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 10 שיני שום
  • ½ 1 כוסות צנוברים או שקדים או אגוזים קלויים
  • ½ כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)

לעוף:

  • 1/2 קילו חזה עוף (בערך שתי יחידות גדולות)
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • מיץ לימון (מלימון אחד, לפי הטעם)
  • כוס שמן זית (לעסות ולהשרות)
  • 1 כף תבלין שווארמה
  • 1 כף פפריקה חריפה

אופן ההכנה

הכנת פסטו:

  • נערבב הכל במיקסר ונשמור בהקפאה.

הכנת העוף:

  • נחמם תנור מראש ל 200 מעלות.
  • נחתוך את החזה כמו בתמונה.
  • נשרה במלח, פלפל שחור, לימון, שמן זית, תבלין שווארמה ופפריקה חריפה. משרים לחצי שעה ויותר במקרר.
  • נמלא את חזה העוף ונבשל בתנור ל - 15 דקות ללא כיסוי.
  • נוריד טמפרטורה ל 180, נכסה בנייר כסף ונבשל לעוד עשרים עד חצי שעה.

הערות וטיפים

יש לערבב את כל התבלינים יחדיו, לפזר את תערובת התבלינים על חלקיו של העוף ולעסות אותו היטב ולהשרות 
מילויים אחרים:
  • מילוי פיסטוקים וחמוציות: לטגן בצל קצוץ עם שמן זית וכורכום עד שמזהיב ואז להוסיף פיסטוקים
  • קצוצים וחמוציות. לערבב למשך כמה דקות ולתבל איך שתיבלנו את החזה העוף. 
  • מילוי של סחוג: לטגן בצל קצוץ עם שמן זית וכורכום עד שמזהיב ואז להוסיף שום ופלפלים צבעוניים (רצועות דקות) וגם פלפל חריף ירוק. ושוב נתבל אותו תיבול. 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.