Go Back
שעועית ירוקה מוקפצת עם פיצוחים

שעועית ירוקה מוקפצת עם פיצוחים

שעועית ופטריות מתובלים, עם המון המון פיצוחים, ושילוב רטבים קטלני!
ציון 4.28 על ידי 18 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

המצרכים

  • 1 שקית שעועית ירוקה עדינה או רגילה (600 גרם)
  • 6 פטריות שמפיניון (חתוכות לפרוסות)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף שמן שומשום
  • 4 שיני שום פרוסות
  • מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כפות צ'ילי מתוק
  • 4 כפות שומשום
  • ¾ כוס שברי בוטנים
  • ¾ כוס פקאנים (טבעיים קצוצים גס)
  • ¾ כוס פיסטוקים
  • ¾ כוס אגוזי מלך (קצוצים גס)
  • ¾ כוס שקדים (מולבנים)

אופן ההכנה

  • להרתיח סיר מים, עם חצי כפית מלח.
  • כשהמים רותחים להוסיף את השעועית ומבשלים עד שהשעועית מתחילה להתרכך קצת, כ-7 דקות בערך.
  • לסנן היטב מנוזלים.
  • לחמם במחבת גדולה או בווק - 2 כפות שמן זית.
  • להוסיף את פרוסות השום ולטגן כחצי דקה, ולערבב תוך כדי.
  • להוסיף את הפיצוחים, ושוב, דקות תוך כדי ערבוב, לטגן כשתי דקות.
  • להוסיף את הפטריות הפרוסות, ולהמשיך לטגן עוד 2-3 דקות.
  • להוסיף את השעועית, מלח ופלפל שחור גרוס ושתי כפות שומשום ולטגן כ- 5 דקות.
  • להוסיף את הטריאקי, סילאן, צ'ילי מתוק ושמן שומשום ולערבב את הכל היטב.
  • להמשיך לטגן עוד שתיים שלוש דקות ולכבות את האש.
  • מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל עוד 2 כפות של שומשום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.