Go Back
עוגת גבינה קרה בציפוי אוכמניות

עוגת גבינה קרה בציפוי אוכמניות

עוגה זו תרשים את כולם - עוגת גבינה ואוכמניות טעימה בטירוף שהכי מתאימה לשבועות!
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: אביבית ג'ורי סמרה

ציוד

תבנית: תבנית קפיצית עגולה מספר 28 או בתבנית מרובעת

המצרכים

טורט:

  • 3 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח (אסם)
  • 1 כוס מים

מוס:

  • 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 חבילה גבינה לבנה (500 גרם)
  • 1 שקית ג'לטין (25 גרם)

לג'ל:

  • 2 חפיסות ג'לי תות או פטל (של אוסם - 180 גרם)
  • 4 כפות של מחית אוכמניות (של פוליבה)

אופן ההכנה

לטורט:

  • נקציף את הביצים עם סוכר יחד לקצף תפוח ובהיר בערך 7 דקות.
  • ננמיך את המיקסר ונוסיף שמן ומים וקמח.
  • נאפה בחום 180 מעלות בערך 20 דקות ואז ניתן לעוגה להתקרר.

למוס:

  • נקציף שמנת מתוקה עם סוכר וניל, והסוכר רגיל, חלב, אינסטנט פודינג וניל - לקרם יציב - נקפל לקרם גבינה.
  • בכוס נשים שקית ג'לטין אחת עם 3/4 כוס מים רותחים, נערבב היטב ונוסיף עם מסננת שלא יהיו גושים לקרם הגבינה.
  • נקפל היטב אל קרם הגבינה ונשפוך את הקרם על הטורט.
  • ניתן להכניס למקפיא לפני הג'לי אוכמניות.

לג'לי:

  • נכין את החפיסות ג'לי תות או פטל לפי הוראות ההכנה באריזה.
  • נוסיף את המחית אוכמניות ונערבב היטב.
  • נשפוך על מוס הגבינה ונקרר היטב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.