Go Back
לחם לחמניות שום נתלשות

לחם / לחמניות שום נתלשות

קבלו עוד מאפה גאוני של לחם שום מהמם ויפה שלא תצליחו להתאפק לא להכין!
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: דבורה אוזנה

המצרכים

  • 1 קילו קמח (מנופה)
  • 2 כפות שמרית יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • ½ כוס שמן זית
  • ½ 3 כוסות מים פושרים (מינרלים)
  • 1 כפית מלח
  • תערובת עשבי תיבול (לפי הטעם)
  • כוסברה (לפי הטעם)
  • פטרוזיליה (לפי הטעם)
  • שום כתוש (לפי הטעם)
  • שמן זית (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • תחילה נשים בקערת המיקסר קמח שמרים וסוכר, נערבל ונוסיף שמן, שום כתוש, ואת המים בהדרגה ולבסוף המלח.
  • נמשיך לערבל עד לקבלת בצק רך ונעים - למגע נעסה את פני הבצק במעט שמן.
  • נכסה ונניח לתפוח עד שיכפיל את עצמו.
  • לאחר התפחה נוריד אויר מהבצק יוצרים צורות ונבריש ביצה ואז התפחה שנייה.
  • נבריש מתערובת הירק ושום ונאפה בתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות למשך 25 דקות או עד להשחמה ובדיקה בתחתית החלה אם נאפה.

הערות וטיפים

הכמויות נתונות לטעמכם האישי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.