Go Back
עוגת שמרים שוקולד ממכרת

עוגת שמרים שוקולד ממכרת

מתכון עוגת שמרים שוקולד אוורירית וטעימה וקלה להכנה עם מילוי שוקולד מושחת ביותר
ציון 4.27 על ידי 60 דירוגים
באדיבות: אורה ארגוב

ציוד

כוס חד פעמי לשתייה חמה

המצרכים

בצק:

  • 1 קילו קמח מנופה
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות מים (חמימים)
  • 2 כפות אינסטנט וניל
  • כפית משפר אפיה (גדושה )
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמרים יבשים

מילוי:

  • ¾ כוס קקאו
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כף קינמון (למי שאוהב)
  • 1 כפית תמצית רום
  • 4 כפות אינסטנט שוקולד

סירופ:

  • 1 כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף דבש (גדושה )
  • 2 סוכר וניל

אופן ההכנה

בצק:

  • נלוש במיקסר למשך כ - 7 דקות.
  • לכסות ולתת התפחה של לפחות שעתיים.
  • מחלקים את הבצק לששה כדורים ונותנים תפיחה 15 דקות.
  • לרדד כל כדור למלבן דק, נמרח מילוי ונגלגל לרולדה (למשוך צמוד את הבצק).
  • נחתוך את הרולדה לארבע ונקלע צמה.
  • נניח לתבניות אינגליש קייק ישר ונתפיח למשך 40 דקות נוספות.
  • בעדינות למרוח מעל העוגה ביצה טרופה עם כף סוכר.
  • נכניס לתנור חם 200 מעלות בערך 25 דקות עד שיהיה צבע אחיד זהוב יפה.
  • אחרי האפייה נמרח מיד מהסירופ (אופן הכנה למטה).

מילוי:

  • מערבבים את כל החומרים ואז מורחים
  • אפשר גם להוסיף פצפוצי שוקולד לבן למי שאוהב.

סירופ:

  • לבשל מעט את החומרים.
  • שהעוגות חמות להשקות עם הסירופ החם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.