Go Back
פוקצ'ה מהירה עם ירקות בתנור - בריאות וטעם לא מהעולם הזה!

פוקצ'ה מהירה עם ירקות בתנור

מתכון לפוקצ'ה עם בצק מעולה וקל להכנה. המתכון כולל שלל ירקות בתנור שמשדרגים את המנה פלאים! מתאים לארוחות צוהריים, ארוחות ערב ולאירוח. מנה מדליקה להכנה וטעימה ביותר!
ציון 4.22 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: אופירה פחימה יחיא

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות דבש
  • כוס שמן זית
  • ½ 3 כוסות מים
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר נשים קמח שמרים וסוכר ונערבב.
  • נוסיף מים , דבש , שמן זית ומלח ולתת למיקסר ללוש כ 10 דקות .
  • מעל הבצק נמרח מעט שמן זית נכסה בשקית וניתן לבצק לתפוח כ 45 דקות.
  • לאחר מכן שוב ללוש ידני ממש דקה ולתת לבצק לתפוח עוד 35 דקות .
  • בתבנית נחתוך לקוביות ירקות כל ירק שאוהבים (אני חתכתי, חצילים, קישואים, בטטות, בצל סגול ולבן, פלפל אדום ופלפל צהוב זילפתי שמן זית מלח ופלפל שחור).
  • נכניס לתנור ב 200 מעלות כ 30 דקות.
  • לקרר היטב את הירקות לפני שנשים על הבצק.
  • נחלק את הבצק ל 30 עיגולים ניצור פוקצ׳ה מכל אחד.
  • ניתן לבצק לנוח כ - 5 דקות.
  • נשים את הירקות במרכז.
  • נפזר מעל מלח גס ופלפל שחור גרוס, שומשום בצדדים ומעט שמן זית.
  • נכניס לתנור שחומם ל - 200 מעלות עד להזהבה.
  • להגיש לצד סלט מושלם .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.