סלט חצילים משובח, עשיר בטעמים וחריף ומשדרג כל ארוחה. מתכון קל וקליל שאפשר להכין בכל יום וכל כך טעים שאי אפשר שלא להביא אותו בחשבון בתפריט הסלטים של יום שישי.
ציון 4.34 על ידי 30 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש
המצרכים
2חצילים
1גמבה
קורט מלח
כוסברה /פטרוזיליה(לפי הטעם)
לרוטב:
4שיני שום
1כף פפריקה חריפה
1כפית סוכר
1כפית כמון
פלפל שחור(לפי הטעם)
לימון סחוט(לפי הטעם)
חומץ(קצת)
אופן ההכנה
נחתוך את החצילים בגודל בינוני לעיגולים (לא דק).
נשרה עם מלח גס במסננת למשך כשעתיים עד שהחצילים מגירים נוזלים.
נעביר למגבת נייר וננגב אותם.
נטגן את החצילים במחבת עם שמן.
נוסיף גמבה קלויה על האש שחתכנו לקוביות וחופן כוסברה /פטרוזיליה קצוצה.
להכנת הרוטב:
בשלב זה ניקח מחבת קטנה או סיר קטן עם קצת שמן.
נכתוש ארבע שיני שום.
נוסיף את הפפריקה חריפה, סוכר,ממש טיפה מלח, פלפל שחור וכמון.
נערבב ונוסיף לימון סחוט וכ 1/4 כוס של חומץ.
נוריד מהגז ונשפוך על החצילים.
נערבב בעדינות ונגיש!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.