Go Back
עוגת קרמשניט עם קרם פטיסייר (מילפיי)

עוגת קרמשניט עם קרם פטיסייר (מילפיי)

מילפיי? עוגת קרמשניט? העוגה המעולה והקלה הזאת תחזיר אתכם לטעם המופלא מבית סבתא עם שכבות מענגות של קרם פטיסייר עשיר ובצק עלים קריספי מושלם. נהדרת לשבועות ולכל אירוח חגיגי ומרשים!
ציון 4.18 על ידי 46 דירוגים
באדיבות: אתי ממן

המצרכים

  • 1 חבילת עלי בצק מוכנים
  • 4 חלמונים גודל M
  • ½ כוס כוס סוכר
  • ½2 כפות קורנפלור
  • ½ כפית מחית וניל (או 1/2 מקל וניל)
  • 500 מ"ל חלב (2 כוסות+כף)

אופן ההכנה

לקרם פטיסייר של שף סבינה ולדמן

  • שמים בסיר קטן את החלמונים, הסוכר, הוניל והקורנפלור וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את החלב וטורפים עד שהתערובת חלקה.
  • מניחים את הסיר על אש בינונית ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה ללא הפסקה, עד שהקרם נעשה מסמיך ומבעבע.
  • מבשלים את הקרם עוד דקה מעל להבה בינונית ומסירים מהאש.
  • אם נוצרו גושים, מעבירים את הקרם דרך מסננת צפופה לפני שנותנים לו להתקרר.
  • מעבירים את הקרם מהסיר לקערה בעזרת לקקן, ואחרי שהוא מתקרר מעט שמים ניילון נצמד על פני השטח שלו ומכניסים לקירור. אפשר גם להקפיא עד שהקרם קר.

לבצק עלים

  • מרדדים את בצק העלים ופותחים אותו על נייר אפיה בתבנית. חותכים את הבצק לשלושה פסים, מכסים בעוד נייר אפיה, ושמים מעל תבנית עמוקה יותר כדי שהבצק לא יתפח לעלים ויישאר דק כמו וופל.
  • אופים כ-20-25 דקות עד שיזהיב ב-150 מעלות, מקררים לפני מריחת הקרם. בעזרת שקית זילוף מזלפים את הקרם על הבצק האפוי באופן שווה ויוצרים 3 שכבות. מפדרים אבקת סוכר ושומרים במקרר.

הערות וטיפים

  • לא לערבב את הקרם אחרי שמעבירים לקערה. ערבוב יתר עשוי להרוס אותו.
  • לפני השימוש, מסירים את הניילון הנצמד ונותנים לקרם בחישה הגונה, שהופכת אותו לנוח יותר לעבודה.
  • אפשר לשמור את הקרם בקירור עד ארבעה ימים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.