Go Back

קאדה - מתכון מנצח לקאדה אוריגינל

הקאדה של סבתא - מאפה שמרים במילוי גבינות, עשוי במחבת. מתכון פשוט וקל להכנה!
ציון 4.46 על ידי 31 דירוגים
באדיבות: אילנה לוי

המצרכים

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות סוכר
  • ½ 1 כף שמרים
  • 1 כף מלח
  • ¼ כוס שמן
  • ½ 2 כוסות מים פושרים

למלית:

  • 1 חבילה גבינת חמד (250 גרם)
  • 1 חבילה גבינה בולגרית או פיראוס (250 גרם)
  • 1 חבילה גבינה צהובה (250 גרם)

אופן ההכנה

לבצק

  • ללוש את מצרכי הכנת הבצק עד שמתקבל בצק רך וגמיש - את השמן להוסיף כשהבצק מתגבש.
  • מעל לבצק נמרח מעט שמן, נכסה בניילון ונכסה עם מגבת - משאירים להתפחה של כשעה בערך .
  • נחלק את הבצק לכדורים קטנים ונניח על משטח משומן מעט, ונכסה בניילון.

למילוי:

  • נגרד את כל הגבינות.
  • נשמן משטח ממש טיפה ונרדד כל כדור בנפרד.
  • נמלא כל כדור בתערובת הגבינות וסוגרים היטב בצדדים.
  • נחמם מחבת טפלון על אש נמוכה ללא שמן ונטגן משני הצדדים עד שמקבל צבע זהוב ויפה מכל צד.
  • מדי פעם במידת הצורך ניתן להגביה את הלהבה ללהבה בינונית ושוב להנמיך שלא ישרפו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.