Go Back
פיתות ביתיות מושלמות במחבת

פיתות ביתיות מושלמות במחבת 

פיתות במחבת כמו של שפים! מתכון לפיתות טעימות, אווריריות ורכות שכולם יטרפו עוד בעודן חמות. מתכון כל כך פשוט שלא באמת צריך להיות שף כדי להכין!
ציון 4.35 על ידי 47 דירוגים
באדיבות: נוף עתאמנה

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כוס מים (חמימים)

אופן ההכנה

  • נכין את הבצק ונחלק ל 6-7.
  • נעשה עיגולים חלקים ונותנים להם לנוח 7 דקות.
  • נשים קצת קמח על משטח ונרדד לפיתה דקה.
  • אחרי זאת נשים על מגבת וניתן תפיחה של חצי שעה.
  • נחמם מחבת אש בינונית ונשים אותם ישר על הצד שהפיתה ישבה על במגבת. כל 10-15 שניות להפוך.
  • בפעם השלישית נחכה שיהיה בועה/כיס בכל הפיתה.

הערות וטיפים

טיפים להצלחה:
במידה ויש משקל לשקול חתיכות קטנות של 80 גרם. 
העיצוב של העיגול חשוב שיהיה חלק מאוד בלי קרעים.
נרדד עם מעט קמח ונשים על המגבת גם טיפונת מלח. 
התפיחה של החצי שעה חשובה מאוד בשביל שיהיה כיס מושלם. 
סבלנות במחבת, הופכים כל 15 שניות. בפעם השלישית הכיס נוצר.
נרים למחבת בעדינות כדי לא להרוס עם היד את הפיתה. 
המחבת מועדף שתהיה נון-סטיק: ציפוי טפלון שלא ידבק 
לא לשים שמן במחבת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.