Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
עוגת ספרה ללא גלוטן
עוגת ספרה ללא גלוטן - עוגת סולת עם שלל מצרכים טעימים במיוחד! עוגה שהיא חגיגה לעיניים!
ציון
4.34
על ידי
9
דירוגים
זמן הכנה:
25
minutes
mins
זמן בישול/אפייה:
35
minutes
mins
סה״כ זמן:
1
hour
hr
באדיבות:
שמחה אלגלי
המצרכים
מצרכים לבלילה:
▢
3
כוסות
סולת
(מי שרוצה ללא גלוטן שתשים קמח תירס עבה)
▢
4
ביצים M
▢
1
כוס
סוכר
▢
2
אבקת אפייה
▢
2
סוכר וניל
▢
½
כוס
קוקוס
▢
½
כוס
שומשום
▢
1
כוס
אגוזים
(קצוצים גס)
▢
½
כוס
פיסטוק
▢
½
כוס
שקדים
▢
½
קופסת
ממרח תמרים
מצרכים לסירופ:
▢
לימון
(סחוט)
▢
1
כוס
סוכר
▢
1
כוס
מים
אופן ההכנה
הכנת הבלילה:
בקערה נפרדת תשימו: 4 ביצים לא גדולות, כוס שמן, כוס מיץ תפוזים, חצי קופסת ממרח תמרים, כף תמצית וניל, כף תמצית שקדים (לא חייב אם אין)
לערבב טוב טוב עם מטרפה בעדינות לשפוך על היבשים
להכניס לתנור שחומם מראש על 170
ובזמן זה נכין סירופ
ולאחר אפייה לחתוך לשים חצי שרד על כל פרוסה ולשפוך סירופ
להכנת הסירופ:
להרתיח על הגז עד שמסמיך
כשהעוגה חמה לשפוך
סירופ פושר על העוגה
לאפות על חום 170 במשך כ-35 דק' לא טורבו, בתיאבון!
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.