Go Back
עוגת ספרה

עוגת ספרה ללא גלוטן

עוגת ספרה ללא גלוטן - עוגת סולת עם שלל מצרכים טעימים במיוחד! עוגה שהיא חגיגה לעיניים!
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
זמן הכנה: 25 minutes
זמן בישול/אפייה: 35 minutes
סה״כ זמן: 1 hour
באדיבות: שמחה אלגלי

המצרכים

מצרכים לבלילה:

  • 3 כוסות סולת (מי שרוצה ללא גלוטן שתשים קמח תירס עבה)
  • 4 ביצים M
  • 1 כוס סוכר
  • 2 אבקת אפייה
  • 2 סוכר וניל
  • ½ כוס קוקוס
  • ½ כוס שומשום
  • 1 כוס אגוזים (קצוצים גס)
  • ½ כוס פיסטוק
  • ½ כוס שקדים
  • ½ קופסת ממרח תמרים

מצרכים לסירופ:

  • לימון (סחוט)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה

הכנת הבלילה:

  • בקערה נפרדת תשימו: 4 ביצים לא גדולות, כוס שמן, כוס מיץ תפוזים, חצי קופסת ממרח תמרים, כף תמצית וניל, כף תמצית שקדים (לא חייב אם אין)
  • לערבב טוב טוב עם מטרפה בעדינות לשפוך על היבשים
  • להכניס לתנור שחומם מראש על 170
  • ובזמן זה נכין סירופ
  • ולאחר אפייה לחתוך לשים חצי שרד על כל פרוסה ולשפוך סירופ

להכנת הסירופ:

  • להרתיח על הגז עד שמסמיך
  • כשהעוגה חמה לשפוך
  • סירופ פושר על העוגה
  • לאפות על חום 170 במשך כ-35 דק' לא טורבו, בתיאבון!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.